Tret de sortida als actes centrals del Carnaval de Palamós

La Gran Rua del carnaval centrarà demà la programació d’activitats d’aquest cap de setmana

Una imatge del Carnaval de Plamós de l'any passat

Una imatge del Carnaval de Plamós de l'any passat / Ajuntament de Palamós

DdG

El Carnaval de Palamós celebra aquest cap de setmana els actes centrals de la seva edició 2024, després d’haver realitzat la seva programació inicial amb actes previs tan destacats com el sopar de germanor de les colles del carnaval de dissabte passat, la presentació del Carnestoltes i la Reina infantil de diumenge, l’acte de la “Vesprà” de dimecres, la celebració del dijous Gras, o bé la festa de la “Despertà” d’avui.

La jornada d’avui divendres 9 de febrer també inclou a partir de les cinc de la tarda, la festa de decoració temàtica dels carrers comercials de la vila, i a les sis de la tarda, a la plaça de Catalunya, el “Karnavaloke”, en el qual la colla Els Pirats conviden tothom a participar d’aquest karaoke de carnaval.

La Gran Rua del Carnaval de Palamós

Demà dissabte 10 de febrer, el carnaval de Palamós viurà la seva diada principal, que s’engegarà a les onze del matí, amb una cercavila d’anunci de la Gran Rua que realitzarà la colla Els Pirats.  Posteriorment a dos quarts de quatre es començarà a la Gran Rua del Carnaval amb la participació de desenes de comparses i carrosses que recorreran les avingudes centrals de la vila. 

L’activitat conclourà amb la tradicional fi de festa, que en aquesta ocasió es trasllada de la zona de la Planassa, com en principi estava previst, a la Nau polivalent dels 50 metres (plaça del Suro). El canvi ve motivat per la predicció de pluja, prevista per a demà dissabte fins a principi de la tarda, i que no permet poder fer amb seguretat, el muntatge dels equips elèctrics necessaris i les posteriors proves de so dels grups musicals participants.

L’activitat de fi de festa a la Nau dels 50 metres és d’accés gratuït, i inclou les actuacions dels Dj’s Ventura, Vilanova i Pucho; i la música de la formació La Masovera Barbuda i del Dj Kharlitos Selektah. 

L’endemà, diumenge dia 11 de febrer, es tancarà el cap de setmana central del Carnaval de Palamós amb la cercavila matinal que tindrà lloc a les onze del matí al passeig del Mar. 

A partir de les sis de la tarda, la Reina i el Carnestoltes visitaran la Llar Municipal de la Gent Gran i, finalment, a les vuit de la tarda, es tancaran els actes de diumenge amb la tradicional Exhibició de Comparses a la Nau dels 50 metres. 

Judici sumaríssim i Enterrament de la Sardina

Els actes del carnaval de 2024 seguiran el dimarts 13 de febrer, a dos quarts de nou del vespre, amb la representació al Teatre la Gorga del judici sumaríssim i sentència del tribunal de la rota a càrrec de la Colla del Testament, i finalitzaran el dimecres 14 de febrer amb l’Enterrament de la Sardina. 

Aquest darrer acte del carnaval s’iniciarà a la plaça dels Arbres a dos quarts de set de la tarda, amb la sentència i posteriorment la mort del Carnestoltes. A les set de la tarda, tindrà lloc la processó de dol pels carrers del barri Vell. Seguirà a partir de dos quarts de vuit del vesprela lectura del testament del Carnestoltes, al carrer Roda, i finalment, a les vuit del vespre, la sardinada popular a la Planassa.

Afectacions viàries amb motiu dels actes del cap de setmana

Dissabte 10 de febrer

Talls progressius en el recorregut de la Rua (Avinguda Onze de Setembre) a partir de dos quarts de set del matí fins a finalitzar la Rua. Des de les tres de la tarda tallades al trànsit totes les avingudes que travessen el municipi des de Sant Joan al port

Per aquest motiu es recomana utilitzar la ronda de l’Est (vial del Port) o el carrer d’Enric Vincke, si és estrictament necessari l’ús del vehicle per a traslladar-se a algun sector del municipi.

Diumenge 11 de febrer

Passeig del Mar, entre Onze de Setembre i Aragó, tallat a la circulació a partir de les sis del matí i fins a finalitzar la Rua matinal.