Els gegants de Palamós renoven vestuari pel 50è aniversari

Les figures estrenaran la nova imatge diumenge al Pregó de la Festa Major

Els gegants de Palamós, en una imatge d'arxiu.

Els gegants de Palamós, en una imatge d'arxiu. / Marc Martí

Redacció

Redacció

La parella de Gegants de Palamós, Pere II el Gran i Constança de Sicília, estrenaran nous vestits per celebrar el 50è aniversari.

Se'ls podrà veure diumenge durant el Pregó de la Festa Major que començarà a les activitats de la festa.

Les dues figures van ser creades el 1974 pel mestre faller valencià Vicent Luna i Cerveró. Per celebrar el mig segle de vida, l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palamós ha encarregat la confecció dels nous vestits.

Els Gegants de Palamós són la tercera parella de gegants de la vila, els anomenats ‘gegants nous’. Es té constància de l’existència de dues figures majestuoses que ja l’any 1887 representaven els reis fundadors de la Vila.

Personatges nobles

La vestimenta dels gegants, com a personatges nobles, ha anat sempre en consonància amb la seva condició i amb l’època que representen. Enguany, coincidint amb el 50è aniversari de la parella, s’han fet uns nous vestits el color dels quals recorda els vestits originals de l’any 1974.

La geganta, Constança de Sicília, portarà un vestit en tons rosats de domàs, amb aplicacions de vellut i passamaneria. Del cinturó, decorat amb pedreria, en surt un fulard de tul amb petits lluentons que se subjecta a l’espatlla i cau a l’esquena. A les seves mans, la geganta hi durà un ram de flors que també estrenarà aquest diumenge vinent.

El gegant, Pere II el Gran, portarà un vestit de vellut i tul de color daurat brodat. Destaca, a les seves espatlles, una capelina amb aplicacions de pell. A les mans, el gegant portarà el tradicional ceptre de comandament.