Robatori a Palafrugell a l'estil: això és un atracament!

Una farmàcia de Palafrugell va tenir un ensurt el maig de l’any passat quan un home va entrar un vespre al clàssic crit del lladre, però sortosament només es va poder endur 10 euros i un mòbil de 60 euros.

La façana d’una farmàcia en una fotografia d’arxiu.

La façana d’una farmàcia en una fotografia d’arxiu. / DdG/Arxiu

Ariadna Sala

Ariadna Sala

L’acusat ja havia perpetrat diversos robatoris pels quals havia sigut condemnat abans d’acudir a la farmàcia escollida a Palafrugell. Va entrar al vespre, sabent que ja no hi hauria gaires clients per despatxar. Eren dos quarts de vuit del dia 27 de maig de 2023, i l’home va entrar dins l’establiment i va fer saber als dos treballadors que hi havia que «això és un atracament»

Segons explica la fiscalia, el processat va dirigir-se darrere del taulell de la farmàcia i els va exigir que obrissin una caixa metàl·lica i que li entreguessin tots els diners que hi havia dins. Un dels treballadors, que era darrere el mostrador, va veure com el lladre se li posava al costat, i va veure que tenia una mà dins la butxaca, presumint de dur algun objecte punxant per atemorir-lo. Mentre li exigia els diners li anava propinant cops a la zona lumbar, i va amenaçar-lo dient que no li volia fer res però que si no li donava els diners cridaria a un company que l’esperava fora.

Davant aquestes amenaces, el treballador va fer-li saber que era impossible obrir la caixa, i l’acusat, «aprofitant la situació hostil i de temor creat, va agafar del taulell un bitllet de deu euros i un telèfon mòbil que era propietat de la farmàcia. L’aparell sostret, i que no ha estat recuperat, ha sigut taxat pericialment en 56,91 euros. 

L’acusat acumula tres sentències fermes per altres robatoris

El processat va ser detingut i posat a disposició del jutge de guàrdia de la Bisbal d’Empordà, que va decretar presó provisional comunicada i sense fiança el 30 de maig de 2023, i aquesta ha estat la seva situació fins que ha arribat la data de judici, que se celebrarà la setmana vinent a l’Audiència de Girona. La fiscalia assegura que ha comès un delicte de robatori amb intimidació a un establiment obert al públic en horari d’obertura. Al seu escrit d’acusació dedica més de deu línies a descriure l’historial penal de l’acusat, que ha estat condemnat pels jutjats penals 1, 2 i 5 de Girona amb tres sentències fermes per robatori. Les tres resolucions acumulen un total de 3 anys, 11 mesos i 19 dies de condemnes, de les quals només ha complert la primera, de sis mesos i 11 dies, i la resta se li van suspendre. En aquesta ocasió, l’acusació pública té en compte tot aquest historial delictiu i ha inclòs en el càlcul de la pena l’agreujant de multireincidència, pels quals vol que se’l condemni a sis anys de presó. 

Abans de començar el judici, les parts intentaran arribar a un pacte, que podria rebaixar finalment la petició de la fiscalia. Si no s’avenen, serà el tribunal de la secció quarta qui haurà de resoldre basant-se en les proves que es practiquin al judici. 

Subscriu-te per seguir llegint