L'hospital de Palamós ofereix tango terapèutic a dones tractades per càncer de mama

El centre sanitari ha finalitzat la segona edició amb vint pacients

Una de les sessions de tango terapèutic.

Una de les sessions de tango terapèutic. / SSIBE

DdG

Des del mes d’abril, l’hospital de Palamós ofereix tango terapèutic a les dones que estan en tractament de càncer de mama. Es tracta d’un taller de dansateràpia a partir del tango on també es desenvolupen teràpies psicoexpressives, que aporta beneficis a nivell físic, cognitiu i emocional, i que se suma a les altres formes de tractament i abordatge del càncer de mama que ja es fan a l’hospital de Palamós.

Aquest mes de juny ha finalitzat la segona edició del taller, amb la participació de 20 dones que han pogut comprovar al llarg de les 12 sessions com el tango els ha aportat benestar. Alhora també els ha millorat el dolor i l’ànim, l’equilibri i les capacitats de moviment.

En definitiva, «Tango i Mama» ajuda les pacients a sentir-se millor, també amb la seva aparença física, la qual cosa comporta una millora en el seu dia a dia amb la malaltia. En la primera edició, totes les participants afirmen que ho recomanarien i ho inclourien com a tractament. La professora del taller és la cirurgiana Piedad del Moral.