Blog 
Cinc cèntims - Oriol Puig
RSS - Blog de Oriol Puig

L'autor

Blog Cinc cèntims - Oriol Puig - Oriol Puig

Oriol Puig

Periodista. Cap de secció d'Economia de Diari de Girona

Sobre aquest blog de Economia

Economia i Empresa


Arxiu

 • 04
  Febrer
  2012

  Comenta

  Comparteix

  Twiteja

   

  Soriano, venedor de fum

  El juny de 2009 Ferran Soriano s va ser el protagonista d'una ponènica en un fòrum empresarial a Peralada. Feia dos mesos que s'havia incorporat a Spanair i admetia que no coneixia el negoci aeronàutic, però venia il·lusió. També fum. Directiu i empresari d'èxit, el fet d'haver estat l'ànima de la recuperació econòmica del FC Barcelona li donava credibilitat. Aquell dia, davant prop de 200 empresaris, va intentar captar inversors assegurant-los que l'operació els podia sortir molt rendible. "En un període de tres a cinc anys, Spanair pot estar valorada en 500 milions d'euros", va assegurar.

  Un dels assistents a aquella trobada em va confessar que estaria disposat a aportar capital simplement perquè creia en el poder de Soriano per donar la volta a una companyia deficitària, però que eren moments complicats per assumir inversions arriscades. Molts van pensar el mateix i van ser les institucions públiques les que van acabar capitalitzant la companyia. El dia de la conferència a Peralada, Soriano va descartar volar a l'aeroport de Girona.

  Fa pocs mesos, quan Ryanair va deixar d'operar el vol Girona-Madrid, va canviar d'opinió. Va assegurar a la Cambra de Girona que Spanair el recuperaria si cap altra aerolínia ho feia. Ho va anunciar Domènec Espadalé, que encara deu esperar una disculpa.

   

  Compartir a Twitter
  Compartir a Facebook