Blog 
L'actualitat que ens envolta
RSS - Blog de John Gussman

L'autor

Blog L'actualitat que ens envolta - John Gussman

John Gussman

John Gussman

Sobre aquest blog de Catalunya

Notícies d'actualitat


Arxiu

 • 22
  Octubre
  2019

  Comenta

  Comparteix

  Twiteja

   
  Girona Catalunya

  El clàssic pot arribar als jutjats

  El clàssic entre el FC Barcelona i el Reial Madrid serà el 18 de desembre, una vegada que els dos clubs estiguin d'acord amb la data. Però això és una cosa que no coincideix amb la proposta presentada divendres passat per Laliga, que proposa el 4 de desembre.

  El clàssic pot arribar als jutjats

   

  Davant un panorama com aquest, la veritat és que la decisió que sigui el dimecres 18 quan es disputi el partit pot acabar als jutjats, segons va publicar el diari SPORT. Això es deu a l'article que habilita a l'òrgan disciplinari per actuar, i que diu el següent:

   "Amb independència exercici de les facultats disciplinàries que són pròpies dels òrgans federatius d'aquesta naturalesa, corresponen a la RFEF, per si oa través de l'òrgan en qui delegui, les següents competències: a) Suspendre, avançar o retardar partits i determinar la data i, si s'escau, lloc dels que, per causa reglamentària, raons de força major, o disposició de l'autoritat competent, no puguin celebrar-se el dia establert en el calendari oficial o en les instal·lacions esportives pròpies. Als efectes que preveu l'apartat anterior se sol·licitarà informe previ de la LNFP, que no tindrà caràcter vinculant ".

   

  A Laliga no li quedaran penes més opcions

  L'anterior és l'article 42 dels Estatuts de la RFEF, per la qual cosa no es tracta d'una qüestió disciplinària, el que significa que Laliga no tindrà la possibilitat de recórrer ni per la via disciplinària, ni tampoc al Comitè d'Apel·lació ni davant el TAD, en cas que es confirmi la data del 18 de desembre

   

   

  Així doncs, la següent instància en la qual es pot recórrer és directament la justícia ordinària. Però cal tenir present també que abans hi ha el Consell Superior d'Esports, que hauria de manifestar-se al respecte, però hauria de donar-se la situació d'interinitat.

   

  L'afició, marcada pels últims esdeveniments

  Lògicament, aquesta incertesa està afectant també als aficionats, que no saben quan hauran d'assistir finalment a la trobada ni quina decisió prendre a l'hora de fer pronòsticos sobre el clásico en casas de apuestas, tenint en compte que un retard de la jornada pot arribar fins i tot a alterar les plantilles.

   

  Laliga té la possibilitat d'instar mesures cautelars, o bé una resolució per via judicial, ja que la mesura adoptada pel Comitè de Competició no es deu a la proposta que sol·licitava el canvi d'estadi, per la situació actual que viu Barcelona. No es va sol·licitar en cap moment el canvi de data de la trobada. El canvi d'estadi no hagués provocat cap trastorn en el calendari, pel seu caràcter asimètric.

   

  D'altra banda, Laliga es pot atenir al Reial Decret, en l'article 25 se li atorga la facultat de fixar tant les dates, com els horaris i les modificacions de les competicions professionals, o bé al Conveni de Coordinació subscrit amb la RFEF, on la patronal és qui té les competències per fixar els horaris dels partits de futbol professional.

   

   

  Denunciar
  Compartir a Twitter
  Compartir a Facebook