Blog 
Salut i benestar
RSS - Blog de Francisco Vera

L'autor

Blog Salut i benestar - Francisco Vera

Francisco Vera

No sabria què dir de mi

Sobre aquest blog de Salut

Bloc relacionat amb temes de salut i benestar de tota la família


Arxiu

 • 25
  Agost
  2013

  Comenta

  Comparteix

  Twiteja

   
  lineaysalud L'embaràs prolapse sòl pèlvic suelo pélvico bolas chinas

  L'embaràs i el sòl pèlvic

  L'embaràs i el part tenen fortes repercussions en el sòl pèlvic de la dona
   
  L'embaràs i el sòl pèlvic
   
  L'embaràs i el part vaginal són els factors de risc més importants per a patir alteracions del sòl pèlvic, especialment incontinència d'orina i el prolapse (caiguda de la bufeta i de l'úter). Un altre problema afegit, és l'eixamplament de les parets de la vagina. Hi ha dones que per no tenir les precaucions necessàries després del part, han acabat en un quiròfan, practicant-se unavaginoplastia, o estrenyiment vaginal. Per no perdre el seu atractiu sexual. Això pot ser innecessari amb un mínim de cura després de donar a llum i posteriorment també.
   
  Recuperació postpart del sòl pèlvic
   
  Després d'un part (sobretot si ha estat part vaginal, tot i que durant les contraccions a les parts per cesària es produeixen els eixamplaments musculars propis dels dels músculs i lligaments que formen el sòl pèlvic amb el propòsit de facilitar la sortida del nen i aquest cedeix.
  El sòl pèlvic és el sistema de subjecció que manté en la seva posició a la bufeta, l'úter i el recte i els esfínters d'aquests. És bastant comú que durant el procés del part hagi algun trastorn que es reflecteixi a posteriori, com incontinència urinària o fecal (en major o menor grau).
   
  Com es recupera el sòl pèlvic després del part?
   
  Una manera de recuperar la zona del sòl pelvià és mitjançant els exercicis de Kegel
  Els exercicis de Kegel, que consisteixen en treballar la zona del perineu amb contraccions ràpides i lentes, són una opció fàcil i eficaç Ajuden a millorar tant la força muscular com la seva elasticitat i incrementen el tancament uretral, prevenint o evitant així la pèrdua d'orina i fent que a poc a poc s'enforteixi i recuperi tota la zona perineal.
  Encara que, des de fa alguns anys, els exercicis de Kegel es poden realitzar d'una manera més eficaç i senzilla mitjançant una còpia de les boles xineses, però en versió terapèutica (exercitadors de Kegel). Són tan efectives, que els mateixos metges recomanen i recepten seu ús.
  Tant dones acabades de parir, com a dones que per desconeixement o per la seva edat volen posar remei al seu problema de sòl pèlvic sense passar per un quiròfan, les boles xineses terapèutiques, o exercitadorssón una opció barata i còmoda i es realitza a la llar.
   
  Boles xineses terapèutiques - És qüestió de provar
   
  No ho dubti ¸ si té petites pèrdues d'orina quan tus o esternuda, o simplement el seu problema és que vol sentir la seva vagina més estreta (tingui l'edat que tingui), les boles xineses o exercitadors pèlvics com realment es diu a les boles xineses terapèutiques , aconsegueixen tancar el sòl pelvià i també estrènyer les parets vaginals. ¡Proveu!
   
  Hi ha diferència entre les boles xineses normals i les boles xineses terapèutiques?
   
  Les boles xineses terapèutiques són fabricades en silicona quirúrgica molt llisa a fi que no retinguin microorganismes. N'hi ha que van dues boles unides a un cordó i n'hi ha que són d'una boleta i més, de diferents gramatges amb els que després es poden anar ajuntant per afegir una major dificultat un cop s'ha aconseguit el primer repte. No oblidem que són exercicis musculars. Aquest últim format és el més adequat i còmode, sobretot quan es comença.
  De les boles xineses de sex shop, cal dir que poden estar fabricades amb materials de dubtosa procedència (vegeu l'article 'Els falatos'), a més, són més grans i tosques, contenen dibuixos en la seva estructura moltes d'elles i prevalen els colors i la forma.
   
  Com s'usen les boles xineses terapèutiques?
   
  Les boles xineses obliguen a realitzar una contracció contínua passiva de la musculatura pèlvica, i això millora la incontinència d'orina i la qualitat de les relacions sexuals.
  Les boles es col · loquen a l'interior de la vagina com un tampó (deixant el tirador cap a fora) amb ajuda d'un lubricant vaginal aquós. Gairebé totes les marques de boles xineses terapèutiques tenen un la seva pròpia marca, ja que alguns lubricants no són respectuosos amb el material de silicona poden degradar-lo. Un cop dins, es mantindran durant les activitats quotidianes, començant de forma gradual i augmentant el temps fins aconseguir retenir unes tres hores al dia.
  La bola xinesa, conté una boleta més petita suspesa en el seu interior, la qual té pes i en moure'ns, vibra i estimula els músculs vaginoanales. Aquesta vibració aconsegueix una contracció que fa que s'estrenyin els músculs per la sensació que es va a caure i és el que provoca que tot el sòl pèlvic (implicat en el gest de prémer per subjectar) faci l'exercici de Kegel. Sense necessitat de pilotes de goma, ni tatamis, ni instructors.
   
  Avantatges entre boles xineses i cons vaginals
   
  L'avantatge és que les boles xineses és que són més amples que els cons vaginals i es retenen amb més facilitat. A més, la vibració de la boleta petita, aconsegueix que la resposta de la dona desencadeni una contracció més intensa de tota la musculatura del sòl pèlvic.
   
  Quant de temps s'ha de dur dins la bola xinesa?
   
  Mai més de 3 hores. La pròpia fatiga del múscul indicarà el temps que ha d'estar dins. El que sí s'ha de tenir en compte és el utilitzar-les durant un temps en què el cos s'estigui movent. No val l'estar asseguda veient la tele. Es tracta de provocar que es mogui la boleta de dins. Després, quan s'aguantin bé les 3 hores, cal canviar el gramatge i / o afegir una altra bola a la qual ja vam aguantar bé (depèn del fabricant).
  Igual que amb qualsevol múscul, cal començar a poc a poc i anar implementant dificultat a mesura que el múscul s'hagi enfortit.
  L'ús de les boles xineses terapèutiques provoquen un exercici que l'haurien de realitzar totes les dones, per a la salut del sòl pelvià i per a la salut sexual.
  Després de tenir un nadó, un joc de boles xineses terapèutiquesés el millor regal que vostè es pots fer ... i la seva parella ho agrairà.
   

   

  Compartir a Twitter
  Compartir a Facebook