Blog 
Trinco-trinco
RSS - Blog de Albert Soler

L'autor

Blog Trinco-trinco - Albert Soler

Albert Soler

Albert Soler, periodista. Redactor i opinador de Diari de Girona

Sobre aquest blog de Girona

Recull d'articles d'opinió publicats a Diari de Girona


Arxiu

 • 15
  Març
  2012

  Comenta

  Comparteix

  Twiteja

   

  Un eminent químic gironí

  Quién quiere casarse con mi hijo? és molt més que un programa de televisió en què unes mares busquen una noia a qui endossar-li la rèmora amb forma semihumana que encara tenen a casa. És la constatació que a les comarques de Girona estem llançant els diners: des res serveixen les campanyes de promoció, de res vincular Girona als germans Roca o Salvador Dalí, i de res vendre'ns a l'exterior com a gent -com a mínim - normal: el personatge amb qui se'ns relacionarà per sempre més és David, un noi baixet i clembutoritzat de Sant Pere Pescador, de maneres macarrils i amb pírcings i tatuatges intueixo que fins a llocs del nom dels quals no em vull recordar. De res no serveix tampoc dedicar recursos a cultura i ensenyament, vistos els resultats.
  El nostre paisà David es defineix com a "químic i stripper", bonica barreja per imprimir a les targetes de visita, però que l'incapacita per a un dia assolir el Nobel (algú imagina Marie Curie traient-se les calces en comiats de solter?). No ha tingut temps d'explicar, ocupat com està a mostrar el rodanxó cul en pantalla a la menor oportunitat, si va estudiar a la UdG, i millor per al prestigi d'aquesta. Sigui com sigui, el món és un lloc molt menys segur des que hem descobert com són els químics.
  Pel que fa a la vessant strippera, si tal element s'hi guanya la vida només pot significar que: a) les gironines estan pitjor del cap del que es creia, o b) el mercat de treball està millor del que es creia. Que de tota la fauna del reality-ells frikis, elles afectades de furor uterí, i les mares fan venir ganes d'haver-se criat en un hospici- sigui el gironí el més ridícul i patètic, fa pensar. Fa pensar com podem fer-ho per deixar de ser gironins. Temps enrere, si es tenia la desgràcia de concebre un fill com els que surten al programa, se'l mantenia tota la vida ocult, lligat amb cadenes al soterrani i se li llançava el menjar per un forat. Ara se'l mostra per televisió. Alguna cosa ha canviat, i no estic segur que per millorar.

   

  Compartir a Twitter
  Compartir a Facebook