L'Antàrtida és, probablement, el lloc més remot del planeta i una de les destinacions turístiques més estranys que existeixen. Es tracta del continent més fred de la Terra i les seves terres congelades atreuen, fonamentalment, a científics i turistes d'allò més agosarats que s'atreveixen a conèixer-la.

Pel que fa a població, l'Antàrtida frega el miler de persones, la majoria d'elles científics assentats en bases de recerca. Del Regne Animal no hi ha molt a destacar; potser, la presència ocasional d'alguna skua, una au parent de les gavines que es deixa veure per allà.

Cyprien Verseux, astrobiòleg i actual cap de l'estació Concòrdia amb base a l'Antàrtida, és un dels habitants d'aquest continent d'extrems i l'autor d'una sèrie de fotografies que han aconseguit captar l'atenció dels usuaris de Twitter.

Com és menjar a l'Antàrtida?

La pregunta, potser, ningú l'hagi plantejat mai, però la resposta és si més no curiosa i sorprenent. Per donar a conèixer aquesta dada, Verseux va sortir a l'aire lliure a menjar-se uns espaguetis, una truita, una torrada amb crema de cacau i una raclette. El resultat va ser desastrós.

Els espaguetis semblaven una escultura avantguardista del Moma de Nova York, la torrada amb crema de cacau tenia estalactites i la raclette va acabar sostenint la paella.

Arran de la viralitat de les fotografies, Meteored es va posar en contacte amb el cap de la base Concòrdia i va explicar: "Durant el cap de setmana i al començament d'aquesta vam tenir al voltant de -60ºC, un registre que gairebé resulta agradable després dels mesos d'hivern. Amb aquestes temperatures és normal que els aliments es petrifiquen en qüestió de segons ". A l'hivern, diu, "les temperatures poden baixar per sota dels -80ºC i poques vegades pugen per sobre dels -20ºC a l'estiu".