Una gran teranyina ha cobert 10.000 metres quadrats de ribera en un poble al costat del llac Vistonida, al nord de Grècia, igual que fa un mes va passar en una altra zona del país i que va recollir una foto que s'ha fet viral.

La biòloga Efterpi Patezinis, del Parc Nacional del Delta del Nestos i els llacs Vistonida i Ismarida, ha explicat al diari local "Xronos" que, tot i que no es tracta d'un fenomen sense precedents, en aquesta ocasió la seva extensió i rapidesa és "impressionant".

Segons Patezinis, la gran teranyina es deu a un desequilibri mediambiental, ja que aquest any els mosquits i les mosques de sorra han abundat a la zona i han servit de banquet a les, aranyes que, en aquestes condicions, s'han reproduït amb rapidesa.

Es tracta d'una zona turística pel seu característic paisatge i pel monestir d'Ayios Nikólaos, situat dins el llac i al qual s'accedeix per un pont de fusta, ara cobert per aquesta densa teranyina.

La gegantina seda aràcnida ha tapat la vegetació, des arbustos fins a arbres, així com tanques i murs i també alguns santuaris de carretera típics del país.

Tot i el tètric paisatge, Patezinis assegurar que la situació és temporal, ja que, "quan arribi el fred i el menjar es redueixi, les aranyes també disminuiran".

El setembre passat una massa de teranyines similar va cobrir uns 3.000 metres quadrats en un altre llac a Grècia, el d'Aitoliko, a 250 quilòmetres a l'oest d'Atenes.

Darrere d'aquella invasió d'aranyes de l'espècie Tetragnatha, que es va popularitzar a les xarxes socials pequè les fotos captades semblen estar tretes d'una història fantàstica de J.R.R Tolkien, també hi havia l'excés d'aliment en forma de mosquits, les altes temperatures i la humitat.