Es diu Jaume Gelabert i és un investigador doctorat per la Universitat de Pennsilvània. Dijous va compartir un vídeo a Twitter amb un missatge dirigit al president del PP, Pablo Casado, a qui qualifica de "frau", i que s'ha fet viral en poques hores.

"Pablo Casado, em passen això i crec que és per a tu", escriu en el tuit. En les imatges, el docent repassa tots els requisits que ha de complir un europeu per poder accedir al títol de doctor en una universitat americana.

"Han d'acabar la llicenciatura amb bones notes, després ha de passar un examen de fluïdesa d'anglès, anomenat TOEFL i obtenir una bona nota, entre un i vuit i deu", explica abans de seguir amb altres requisits: el Graduate Record Examination (GRE), on assegura que la qualificació ha de ser de 70 sobre 100. "Una vegada que el alumne és seleccionat per al programa de màster, han de passar dos anys i acabar amb una tesi o quatre articles de qualitat publicats", afegeix.

"Si acabes el màster amb bona nota pots optar al doctorat, encara que per entrar has de passar per un examen de candidatura, que és oral i, a partir d'aquí, es considera candidat", assegura abans de detallar: "Després de tres anys de cursos, difícils i en anglès, passen uns exàmens anomenats comprensius. Són orals i per aprobar has d'haver llegit 50 obres bàsiques en el teu camp"

Gelabert comenta també que un cop dins del doctorat has d'elaborar una tesi o redactar quatre articles de qualitat i, només si hi ha èxit en aquesta part, es considera candidat i pots començar a desenvolupar la proposta de la tesi. "Si el comitè ho aprova, podeu passar a investigar i escriure la tesi amb un director. Sòl ser unes 250/300 pàgines. Després de elaborar-la, passa un petit examen i després la defensa de la tesi", afegeix.

Abans d'acabar el video, Gelabert presenta i li envia un potent missatge al líder popular: "Em vaig doctorar el 2004 en aquesta universitat i tu, Pablo Casado Blanco, ets un frau i un mequetrefe".

La publicació acumula milers de 'M'agrada' en un sol dia i ha rebut molts comentaris de suport i aplaudint el seu esforç.