Avui dia no és estrany escoltar a algú dir que és "influencer" de professió. Les xarxes socials han proporcionat a algunes persones la possibilitat de viure de les publicacions en els seus perfils d'internet. Instagram i Youtube són els canals on desenvolupen la professió els anomenats "influencers".

Merca2 i la Fundació Marqués de Oliva publiquen cada anys l'«Estudi dels 500 Espanyols més influents». En un primer lliurament ja han fet públics els 50 perfils més importants, majoritàriament de l'àmbit de la moda i la bellesa.

En aquesta llista de "influencers" hi ha dues gironines: Alba Paul i Patry Jordán. Totes dues tenen relació amb el món de la moda i la bellesa i els seus perfils a les xarxes socials són seguits per milions de persones.

En el cas d'Alba Paul, la seva relació amb la influencer i actual dona Dulceida va potenciar la seva popularitat en el món de les xarxes socials. "La seva naturalitat, els seus viatges i el seu estil són seguits per més d'un milió d'usuaris a Instagram" destaca l'estudi.

Pel que fa a Patry Jordán, va començar a compartir els seus secrets de bellesa a YouTube. De seguida va començar a guanyar seguidors, i va crear un nou canal de fitness que l'ha convertit en una referència mundial. La seva comunitat suma més de 20 milions de seguidors en diferents plataformes socials i els seus vídeos tenen 30 milions de reproduccions mensuals de mitjana. Unes xifres que han convertit aquesta gironina en una de les influencers més grans de l'Estat. Jordán s'ha convertit en imatge de diverses marques, ha debutat com a actriu a 'Proyecto tiempo', d'Isabel Coixet, i ha estat finalista del programa de TVE 'Bailando con las estrellas'.

En aquesta llista dels 50 "influencers" més importants també hi ha els perfils com els de Aida Domenech (coneguda com a Dulceida) -que ocupa el primer lloc- Paula Ordovás (My peeptoes), Belén Canalejo (B * a la moda), Laura Escanes, Alexandra Pereira (Lovely Pepa) o Paula Gonu.

La periodista Sara Carbonero també apareix en aquesta llista. La toledana ha aconseguit una gran repercussió en xarxes socials fins a arribar a aconseguir més de dos milions de seguidors a Instagram.

Georgina Rodríguez, la parella de Cristiano Ronaldo, també forma part d'aquesta llista. Actualment té 9,3 milions de seguidors a Instagram.

Els homes

Tot i que n'hi apareixen menys, a la llista també hi ha noms d'homes. Risto Mejide és un d'ells. El presentador de televisió és un influencer en tota regla amb gairebé 800 mil usuaris a Instagram. Marc Forné, fotògraf i model, és un altre dels homes que entren a la llista. Carlos Hinojosa, especialista en comunicació digital, o Sergio Carvajal, model i participant en "Supervivientes", també formen part de l'apartat masculí dels influencers més coneguts.

Més informació: Gironines que marquen tendència (informació publicada el juny de 2017)