Quan José Guzmán va saber que la seva casa estava en flames no va dubtar en acudir-hi corrent, endinsar-se al foc i treure la seva gossa. La va trobar amagada al lavabo, l'única part on no havien arribat les flames i va poder treure-la amb vida d'aquell infern.

La seva heroica gesta va ser immortalitzada en vídeo i compartida a les xarxes socials, on va rebre el suport de milers de persones amants dels animals per actuar com a "millor amic del gos" en aquesta ocasió.

A les imatges es pot veure com Guzmán va haver de saltar-se la barrera dels bombers i les seves advertències per dur a terme la seva gesta. Una acció que li hauria pogut costar un disgust, però que va fer, diu, per rescatar la Gabbana, la seva pitbull de nas blau de 2 anys, a la qual considera un membre més de la família.

La resta de la seva família es trobava fora de perill perquè, com ell, eren fora de l'habitatge durant l'incident, però ell sabia que a l'interior encara hi havia la Gabbana. "No l'hauria deixat morir així", va explicar l'home.

Les seqüeles del seu gest van ser cremades de segon grau al braç esquerre, la cara i l'orella esquerra. La gossa també va patir cremades al nas i una de les potes, però tots dos es recuperaran.

No obstant això, totes les seves pertinences van quedar calcinades en l'incendi, de manera que la comunitat local ha creat una pàgina a GoFundMe per ajudar a Guzmán i la seva família a reconstruir les seves vides.