Aquest diumenge, 5 de juliol, tindrà lloc un eclipsi penumbral de Lluna, que serà visible en gran part del món, inclosa Espanya.

L'inici de l'eclipsi de penombra tindrà lloc a les 5.07 hores i serà visible a Àfrica, sud i oest d'Europa, Sud-amèrica, sud i est d'Amèrica del Nord i el Pacífic sud.

El fenomen, que el seu màxim serà sobre les 6.28 hores a Espanya, acabarà a les 7.49, hora peninsular, sent visible en les seves últimes fases en l'extrem occidental d'Àfrica, Amèrica i el Pacífic.

Segons explica l'Observatori Astronòmic Nacional (OAN), es tracta del tercer eclipsi penumbral de Lluna d'aquest 2020. El primer va tenir lloc el 10 de gener i va haver-hi un altre el 5 de juny. Tots dos van ser visibles des d'Espanya. L'eclipsi d'aquest 5 de juliol no serà l'últim, perquè hi haurà un altre el 30 de novembre.

A aquest nou eclipsi se suma a l'anul·lar de Sol del passat 21 de juny, que no va ser visible a Espanya, i l'eclipsi total solar que es produirà el 14 de desembre, que tampoc es podrà veure des d'Espanya.