26 de agost de 2020
26.08.2020
Diari de Girona

Rescaten en alta mar una nena a la deriva sobre un flotador d'unicorn

La menor va ser trobada aterrida. Una ratxa de vent va allunyar la nena de la costa quan gaudia amb els seus pares d'un dia de platja

26.08.2020 | 10:20
Rescaten en alta mar una nena a la deriva sobre un flotador d'unicorn

Professionals i socorristes destaquen la inseguretat de la moda dels flotadors gegants, especialment pel perill de bolcar o de ser arrossegats quan hi ha corrents marins.Una nena de quatre anys ha estat rescatada quan es trobava surant completament sola i perduda a la deriva en alta mar. La nena, que estava completament atemorida, es va mantenir aferrada al seu flotador d'unicorn fins que va ser vista per una embarcació. Ha passat a Antirrio, Grècia.

Va ser una ratxa de vent l'encarregada d'allunyar la nena de la costa i dels seus pares: Pel que sembla, la família gaudia d'un dia de platja a la costa grega d'Antirrio quan les onades van arrossegar la petita a alta mar. Un cop desapareguda la nena es va donar l'alerta portuària pertinent i van ser els passatgers del ferri "Salaminomachos" els que van albirar la menor, que va ser ràpidament atesa pel personal sanitari i més tard lliurada a la seva família.

Només el 2018 es van produir més de 20 rescats a causa dels flotadors gegants a Gran Bretanya. «Mai oblidis que els nens són els més vulnerables en el medi aquàtic. Només calen 27 segons perquè un nadó de dotze mesos de vida s'ofegui», destaquen els professionals.
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook