Els operaris que van activar la màquina de classificació de la Planta de Residus Sòlids (PIRS) d'Arico, a Santa Creu de Tenerife, la van detenir a l'instant que van veure que alguna cosa es movia al seu interior. Quan s'hi van fixar bé, gràcies als focus, es van adonar que es tractava d'un cadell de gos. Sense saber ben bé com l'animal havia aconseguit entrar a la màquina; el tromel, una espècie de tambor gegant semblant a una rentadora, de tres metres de diàmetre i amb enormes fulles de tall, que s'usa per separar el plàstic.

Els operaris de la planta d'envasos i els bombers van trigar una hora a posar en marxa l'operatiu i treure al cadell del tromel sa i estalvi. El gos s'havia salvat d'una mort segura per segons. Tremolava quan el van treure. Va passar el passat dimecres dia 3 però la història es va conèixer el diumenge després que la donessin a conèixer els responsables de la protectora d'animals que també van anar per fer-se càrrec del cadell, l'Associació d'Amics dels Animals d'Arico 4A.

Angelina, que és com han batejat a la gosseta, ja ha superat el pànic i juga amb la resta d'animals de l'alberg que té aquest col·lectiu. "Li vam posar Angelina perquè és una cadelleta amb molt àngel. Es va salvar de miracle i ara les peticions per acollir-la s'acumulen ", assegura Anne Monteyne, presidenta de l'associació, una belga establerta a l'Illa.