El rodatge de la pel·lícula independent 'Rust' ha sigut escenari d'un fatal accident quan l'actor Alec Baldwin ha disparat una pistola de fogueig que no sabia que estava carregada i ha matat la directora de fotografia, Halyna Hutchins, i ha ferit també el director, Joel Souza. Hutchins va ser traslladada encara amb vida a l'hospital de la Universitat de Nou Mèxic, a Albuquerque, on va morir. El director lesionat també va ser traslladat a un centre hospitalari, on es recupera de les seves ferides. L'oficina del xèrif investiga les circumstàncies de l'accident, pel qual no s'ha acusat ni detingut a ningú.

Rodatge de 'Rust'

L'accident va passar entorn de les dues de la tarda en el Rancho de Bonanza Creek, on es filmaven diverses escenes de 'Rust', en el qual Baldwin exercia de productor a més de protagonista. Les xarxes socials ja han difós algunes imatges de Baldwin després de l'accident. En les fotografies, l'actor apareix commocionat:

El tipus de projectil

L'oficina del Xèrif ha obert una recerca per esclarir què ha passat i quin tipus de projectil tenia l'arma, que no se sap si es va utilitzar durant l'enregistrament d'una escena o en un assaig. «Els detectius estan investigant com i quin tipus de projectil es va disparar. L'incident continua sent una recerca activa», va explicar el departament en un comunicat. De moment, les autoritats descarten presentar càrrecs criminals. El sindicat de directors de fotografia (International Cinematographers Guild) va emetre un comunicat que identificava a la víctima mortal. «Rebem la devastadora notícia que un dels nostres membres, Halyna Hutchins, directora de fotografia d'una producció anomenada 'Rust' a Nou Mèxic, va morir a causa de les lesions patides en el set», va dir John Lindley, president del sindicat. «Els detalls no són clars en aquest moment, però estem treballant per obtenir més informació i donem suport a una recerca completa sobre aquest tràgic esdeveniment. Aquesta és una pèrdua terrible», va afegir.

El record de Brandon Lee

L'oficina de rodatges de Nou Mèxic va indicar el passat 6 d'octubre que la filmació de 'Rust' donava feina a 22 actors, 75 tècnics i més de 230 figurants, encara que es desconeix quants d'ells eren presents en el moment de l'incident. L'accident recorda a la mort de Brandon Lee, fill de Bruce Lee, durant un altre rodatge el 1993.