L'actriu de Hollywood Eva Longoria ja fa uns dies que està instal·lada a l'Alt Empordàtal com ella va revelar fa unes setmanes. El motiu és el rodatge que ha començat aquesta setmana de Land of women, l'adaptació de la novel·la La tierra de las mujeres, de l'escriptora i periodista catalana Sandra Barneda.

Per la comarca és conegut que l'actriu s'ha instal·lat amb la seva família a Peralada. Precisament és en aquest municipi on se la va poder veure fa uns dies "treballant" darrere la barra d'una pizzeria nova.

Tal com es pot veure a l'storie que la pizzeria ha compartit a Instagram, l'actriu està fent un margarita, un còctel típic mexicà fet a base de tequila. "Que tu no saps què és un margarita", li diu en castellà a qui la grava.

De Hollywood a l'Empordà

Longoria ha arribat a l'Empordà per posar-se a la pell de Gala, la protagonista de la sèrie Land of women, juntament amb l'actriu madrilenya Carmen Maura, que encarnarà a la seva mare en la ficció (Julia). La sèrie es gravarà en anglès i castellà i constarà de sis capítols. És una producció de Bambú Studios, està dirigida per Carlos Sedes (Now & Then, Fariña) i s'emetrà per la plataforma Apple TV+.

A més de protagonitzar aquesta nova sèrie que ha generat tanta expectació a l'Alt Empordà, Eva Longoria també la coprodueix - a través de la seva productora UnbeliEVAble Entertainment - amb Ramón Campos, Teresa Fernández-Valdés i Ben Spector.

L'actriu nominada a un Globo de Oro el 2006 pel seu paper de Gabrielle Solis a l'aclamada sèrie Mujeres Desesperadas, havia estat a Espanya en altres ocasions, però mai a l'Empordà i reconeix que molt poc a la resta del territori català. Ho va dir aquest estiu en la gala benèfica de la fundació Global Gift, a Marbella, on hi col·labora des de fa més de deu anys: "És la primera vegada que estaré tant de temps en el nord, perquè sempre vaig a Marbella, al sud, o Còrdova o Sevilla. Però és la primera vegada que estaré tant de temps en Catalonia? Catalunya... Ni sé l'estat", va declarar després d'anunciar el seu trasllat a l'Alt Empordà.

A més d'Eva Longoria i la seva família, també el seu equip està instal·lat a la comarca. Concretament, a Figueres. Segons ha pogut saber aquest mitjà, la productora Bambú Studios ha col·locat la seva seu a unes oficines del Gran Firal Espai Empresarial.

Terra de dones

Adaptada per Ramón Campos i Gema R. NeiraLa terra de les dones (Land of women) explica la història de Gala (Longoria), una novaiorquesa obligada a fugir de la seva llar després de la mort del seu marit, implicant a més la família en irregularitats financeres. Al costat d'ella, en el viatge, estan la seva anciana mare Julia (Maura) i la seva filla en edat universitària.

Les tres dones escapen dels criminals amb els quals el seu espòs mort està en deute, mudant-se a la mateixa encantadora ciutat vinícola en el nord d'Espanya de la qual la mare de Gala va fugir fa 50 anys, a la qual va jurar no tornar mai. Començar de nou amb noves identitats resulta complicat mentre es viu en un petit poble on els secrets tendeixen a desentranyar-se amb bastant facilitat.