Una nena rep un vàper i diversos articles de fumadors per la seva primera comunió

Un polèmic vídeo mostra com la menor obre els regals mentre els assistents la victoregen, llacen confeti i celebren l’èxit dels presents

Una nena rep un vàper i diversos articles de fumadors per la seva primera comunió

Una nena rep un vàper i diversos articles de fumadors per la seva primera comunió / Twitter

La contradicció inunda les xarxes socials, un vídeo que alerta sobre la nociva conducta en auge entre els menors aconsegueix milers de reproduccions.

Un internauta ha compartit a Twitter unes imatges que capten la il·lusió amb què rep una nena els seus esperats però inadequats regals de la primera comunió. La càmera mostra com la menor obre dues caixes plenes d’obsequis i confeti, mentre els seus convidats la victoregen amb mítiques frases fetes, com: «¿Què serà, què serà?».

La situació comença a tornar-se un disbarat quan la protagonista, entre bolígrafs roses i peluixos infantils, treu un vàper o cigarret electrònic recarregable i diversos cartutxos consumibles de diferents gustos. Tal és la quantitat d’exemplars, que un assistent li crida: «Ven-ho, ven-ho». El lot de fumador recurrent acaba amb un caixa de caramels de menta per camuflar l’alè.

Aplaudiments, lloances i paperets de color pastel sobre el seu cos motiven la jove a descobrir la següent sorpresa. Un iPhone valorat en més de 1.000 euros, regalàs. La nena commocionada s’emporta la mà al pit i li diu a la seva mare «¿Això què és? ¿Mama?», seguidament comença a plorar sobre els braços de la dona que és al seu costat. La icònica escena acaba amb una emotiva abraçada per celebrar l’èxit que han tingut els obsequis, mentre els presents coregen entusiasmats: «Oh».

La publicació ha generat diverses interaccions negatives respecte al comportament dels familiars, ja que amb aquest gest no prevenen, de fet, incentiven i normalitzen el consum de substàncies nocives.

Vàpers, la nova tendència entre els joves

Cada vegada és més habitual veure adolescents vapejant. Durant els últims anys, el consum de cigarrets electrònics ha augmentat notablement, i s’ha convertit fins i tot en una moda. Els colors llampants, el seu ús permès en espais tancats, la diversitat de gustos afruitats i el buit legislatiu, són molts dels incentius que en propicien el consum.

Un dels mites populars que ha impulsat la venda de l’esmentat producte és que són innocus, fal·làcia que diversos experts han desmentit reiterades vegades. El cigarret electrònic conté elements tòxics i cancerígens que perpetuen la conducta addictiva. Recents investigacions han demostrat que els exemplars sense nicotina són tan i fins i tot més nocius que els que sí que en tenen, segons apunta el doctor Javier Cortés, cardiòleg de l’Hospital Vithas Medimar.