"Terra de somnis" mostra sense complexos la singularitat i l'asimetria del món rural a l'Índia, amb una atenció especial al rol que ocupen les dones. És la clau d’accés a l’Índia més desconeguda, un mapa social on les ombres recuperen la vida; un escenari on es confon el passat amb el present, el natural amb el sobrenatural i el fantàstic. A través de les fotografies fetes per la consagrada fotògrafa Cristina García Rodero, l’exposició vol donar veu a les dones de comunitats rurals d’Anantapur (Andhra Pradesh) i posar en relleu el seu poder de transformació de les comunitats on viuen. Obstinada i desmesurada, Cristina García Rodero s’ha sabut submergir en aquest món, fondre en l’alegria i el patiment dels qui encobreixen amb color i distinció els clarobscurs de la seva pròpia existència.

Cristina García Rodero (Puertollano, 1949) ha estat la primera espanyola a treballar per a la prestigiosa agència fotoperiodística Magnum. Ha esta premiada amb el World Press Photo 1993, el Premi Nacional de Fotografia 1996, el Fotopres "la Caixa" 1997, el PhotoEspaña 2000 y 2017, el Godó de Fotoperiodisme 2000 i les medalles d'or al Mèrit de les Belles Arts 2005 i de Castella-la Manxa 2016.

L'Obra Social "la Caixa" treballa per contribuir a eradicar la pobresa a les comunitats més desafavorides. En aquest sentit, des del 2001 donem suport a 22 projectes d'ajuda humanitària i de desenvolupament socioeconòmic a l'Índia, en col·laboració amb les organitzacions no governamentals principals, com ara la Fundació Vicenç Ferrer.

Més informació