Les tecnologies digitals han canviat radicalment molts aspectes de les nostres vides: la manera de treballar, d'ensenyar i d'aprendre, de fer política, de consumir i comprar, de comunicar-nos, i també les formes de relacionar-nos, de pensar-nos o de sentir. Moltes de les característiques de la nostra humanitat s'han vist potenciades i eixamplades a extrems que sembla que no tenen fi. No obstant això, aquesta ampliació d'horitzons, aquest augment de les potències d'acció, també comporta uns riscos, planteja nous reptes, apunta cap a conseqüències no desitjades. Aquest cicle de conferències es proposa mostrar algunes d'aquestes fronteres i reflexionar sobre les tensions que pot comportar el que ja podem anomenar l'era digital.

Conferències

La paraula es va fer carn i la carn s'ha fet bit. Imatge i descorporització

CaixaForum Girona - Dimarts 3 d'octubre de 2017

Veurem les conseqüències de la digitalització de les nostres emocions i com les noves tecnologies han potenciat la capacitat expressiva, mentre que disminueix la nostra capacitat d'acció social.

Els gran mites de la tecnologia: de la neutralitat a la ideologia de la innovació

CaixaForum Girona - Dimarts 10 d'octubre de 2017

Les idees dominants sobre la tecnologia i la innovació són plenes de mites i idees errònies. En veurem exemples i tindrem una imatge alternativa de la tecnologia i la seva dinàmica social.

Et quedes sense mòbil!

CaixaForum Girona - Dimarts 24 d'octubre de 2017

Analitzarem la diversitat de maneres d'establir normes i pautes familiars per controlar l'ús que els adolescents fan de la tecnologia, i les diferències que trobem segons la classe social.