El documental Unrest (en català, 'Esgotada') explica la història en primera persona d'una pacient amb síndrome de fatiga crònica / encefalomielitis miàlgica (SFC/EM), Jennifer Brea, la qual, a més, ha dirigit la cinta.

Quan la Jennifer tenia 28 anys i estava fent els estudis de doctorat a la Universitat de Harvard (Estats Units) i a punt de casar-se amb l'amor de la seva vida, una febre misteriosa la va deixar prostrada al llit i buscant respostes a la seva malaltia. Ella estava decidida a viure. Va començar a enregistrar el seu dia a dia amb una càmera i va descobrir un món ocult dins de llars i habitacions de pacients amb la mateixa malaltia.

En essència, el documental és una història de superació, reveladora, alhora punyent i eloqüent. Junts, la Jen i l'Omar (el seu marit) han de trobar una manera de construir les seves vides i buscar solucions mentre afronten la seva "misteriosa" malaltia. Això els porta a establir xarxes de contacte arreu del món a través de Skype, fet que els permet descobrir la història de quatre famílies més que també lluiten contra la fatiga crònica i ens submergeixen en un viatge fascinant per la història de la malaltia, els seus mites, les explicacions científiques i la lluita col·lectiva.

La síndrome de fatiga crònica / encefalomielitis miàlgica (SFC/EM) és una malaltia real, complexa i multisistèmica que causa disfunció del sistema neuroimmune, endocrí i metabòlic. Es manifesta amb símptoma persistent de fatiga central (cervell) o perifèrica (muscular) i dolor crònic que, en molts casos, impedeix a les persones afectades portar una vida normal.

Una vegada acabat el documental, es farà un col·loqui en el qual participaran metges, investigadors i pacients i s'explicarà la situació actual de la investigació en aquesta malaltia.

Col·loqui:

- Membres del grup d'investigació i clínics especialistes de la Unitat de Fatiga Crònica locals.

- Membres d'associacions de malalts.

HORARIS

Dijous 24 de maig, a les 19 h

COL·LABORA