El vi, un producte mil·lenari molt vinculat a la cultura, les tradicions i la vida quotidiana, és objecte de moltes investigacions científiques molt poc conegudes, moltes de les quals es desenvolupen al CSIC. Avui, la ciència busca, entre altres coses, reduir la variabilitat de les diferents anyades, esclarir els beneficis que produeix la ingesta moderada de vi o generar modes d'elaboració que minimitzin els efectes que el canvi climàtic té en les característiques sensorials del vi.

En aquesta xerrada demostrarem que la denominada cultura del vi fa un bon maridatge amb la divulgació científica. Després de la presentació, tindrà lloc un tast guiat de vins de diferents denominacions d'origen i identificarem un seguit d'aromes concentrades, que després s'hauran de reconèixer als vins degustats: blancs, rosats i negres. També es podrà observar a través del microscopi el procés de transformació del sucre en etanol. És a dir, com el most es converteix en vi.

A càrrec d'Alfonso Carrascosa, investigador de l'Institut d'Investigació en Ciències de l'Alimentació del (CIAL) CSIC.

HORARIS

Dilluns 25 de novembre, a les 19 h

PROMOCIONS

50 % de dte. clients de CaixaBank

COL·LABORA

Unitat de Cultura Científica i de la Innovació del CSIC a les Illes Balears