La Missa de Rèquiem, l'última missa composta per Mozart i que no va arribar a acabar, és un avançament clar del romanticisme musical i marca un punt i a part en la història del gènere de musicalitzar els textos de la missa de difunts llatina. Tots els compositors posteriors la van agafar com a model i, probablement, avui dia s'ha convertit en el rèquiem més interpretat de la història. El caràcter dramàtic de la seva música, especialment a la seqüència Dies irae, és un reflex fidel de la profunda melancolia i la sensibilitat turmentada de l'últim període compositiu del geni de Salzburg.

Claudio Abbado, un dels mites de la direcció orquestral del segle XX, durant els últims anys de la seva trajectòria va estar bolcat a l'Orquestra del Festival de Lucerna, amb la qual va deixar registres audiovisuals de pàgines centrals del repertori, com, per exemple, les simfonies de Gustav Mahler. El 2012 va gravar la Missa de Rèquiem de Mozart a Lucerna amb Anna Prohaska, Sara Mingardo, Maximilian Schmitt i René Pape, quatre solistes vocals grans coneixedors de l'obra mozartiana. La profunditat de l'expressió i la perfecció tècnica són algunes de les característiques que converteixen aquesta proposta en sublim.

Intèrprets: Claudio Abbado (director), Bavarian Radio Choir, Swedish Radio Choir, Lucerne Festival Orchestra, Anna Prohaska (soprano), Sara Mingardo (contralt), Maximilian Schmitt (tenor), René Pape (baix).

Enregistrament al KKL Luzern, dins del Festival de Lucerna el 2012

Producció: SRF, Arte, NNK

Durada: 60 min

HORARIS

Dilluns 10 de febrer, a les 19 h

COMENTARIS

El dilluns 3 de febrer, us recomanem la conferència sobre la Missa de Rèquiem de Mozart, del cicle "Lux Aeterna. 4 rèquiems immortals".

PROMOCIONS

50 % dte. clients CaixaBank