L'amor durador sembla una qüestió fonamental de la societat moderna, que concerneix la seva pròpia estructura bàsica. Malgrat això, les estadístiques de ruptures de parella a occident suggereixen un fracàs massiu dels projectes d'amor durador. És possible que fer que l'amor duri? Es pot aconseguir una relació sentimental feliç de llarg termini?

Aquesta conferència aborda aquesta qüestió des del punt de vista de la ciència. El funcionament d'un projecte d'amor a llarg termini té els seus propis mecanismes psicològics, i es pot entendre com un problema d'enginyeria sentimental. S'hi explicaran els elements bàsics d'aquesta teoria i les seves implicacions pràctiques i, en particular, com la ciència suggereix una fórmula per a l'èxit de l'amor durador.

José Manuel Rey és doctor en Matemàtiques amb premi extraordinari de doctorat, i professor de la Universitat Complutense de Madrid. Ha estat professor visitant en diverses institucions internacionals, entre les quals la Universitat de Harvard, on és investigador associat al Departament de Psicologia. La seva investigació és extensa i multidisciplinària: ha publicat treballs d'impacte en matemàtiques, ciències de la Terra, ecologia, economia i psicologia. La seva teoria matemàtica de les relacions de parella ha rebut atenció tant científica com de mitjans de comunicació internacionals. Ha rebut dos premis de divulgació científica concedits per la Universitat de Cambridge.

HORARIS

Dimarts 10 de març, a les 19 h