En aquesta conferència es conceptualitza la dinàmica de les històries d'amor fent servir psicologia de la personalitat i matemàtiques clàssiques. L'objectiu és aconseguir models fiables que permetin predir el futur de les relacions amoroses, des del moment inicial fins al règim romàntic en el mitjà termini. El model conceptual està d'acord amb els principis filosòfics bàsics de la psicologia de l'amor: particular atenció al rol de l'atracció, en la manera en què evolucionen les històries d'amor i en la classificació dels individus segons trets psicològics particulars.

A tall d'exemple, es presenten històries famoses d'amor de l'art i la literatura universals, a través de poemes clàssics com el Cançoner de Petrarca, en novel·les com Cyrano de Bergerac o en el cinema en pel·lícules com ara Allò que el vent s'endugué o Jules et Jim.

Fabio Dercole és doctor en Ciències de la Computació i Enginyeria de Control i professor al Politècnic de Milà. Ha estat professor visitant en diverses institucions, entre les quals el IIAS a Àustria, la Universitat de Cornell, la Universitat Concordia o l'Escola Normal Superior de París. És autor de nombrosos treballs científics en diverses àrees: enginyeria computacional i de control, biologia, ecologia, economia i ciències socials. És coautor del llibre Modelització de la dinàmica amorosa (2016), que desenvolupa un model conceptual sobre l'evolució de les interaccions amoroses.

HORARIS

Dimarts 3 de març, a les 19 h