Aquesta mostra és un esdeveniment cinematogràfic anual que posa en valor la presència de l'espiritualitat en la cultura audiovisual, fa visibles les diferents manifestacions religioses i espirituals i contribueix a afavorir el diàleg interreligiós i la cohesió social.

Organitzada per la Direcció General d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració de la Fundació "la Caixa", la Filmoteca de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, Agape y els cinemes Verdi.

EL JOVE AHMED

L'Ahmed, un jove musulmà de 13 anys que viu a Bèlgica, afronta el seu destí atrapat entre els ideals de puresa dels quals li parla el seu imam i les passions de la seva pròpia vida.

Els germans Dardenne se centren en les conseqüències de la radicalització en un jove i el seu entorn. De nou, el seu cinema de temàtica social i de viva actualitat ens obre portes per al diàleg.

La pel·lícula va guanyar el premi a millor director al Festival de Canes 2019 i els de millor guió i muntatge al Festival de Valladolid - Seminci 2019.

Títol original: Le jeune Ahmed

Gènere: drama

Idioma original: francès, àrab

Durada: 84 min

HORARIS

Divendres 20 de novembre, a les 17 h

COMENTARIS

Presentació i col·loqui posterior a càrrec de Mohamed El Amrani, president de l'associació Xarxa de Convivència i de l'associació Azahara per a la cooperació al desenvolupament

Aquesta activitat es farà a l'Auditori d'EspaiCaixa Girona:

Pl. del Poeta Marquina, 10, baixos

17002 Girona

Preu: 4 euros (50% de descompte per als clients de CaixaBank)

Més informació

THE FAREWELL

Els Farewell decideixen convocar una reunió familiar a la Xina quan descobreixen que l'àvia pateix un càncer de pulmó terminal. Els pares de la Billie, que viuen a Nova York, es neguen a participar en el que consideren que és una farsa. Però ella se'n va a la Xina per poder acomiadar la seva estimada àvia i tornar a estretir vincles perduts amb la família a causa de la distància.

El film parla del dol i de les diferents maneres que té l'ésser humà d'afrontar-lo, i explora el xoc cultural entre Orient i Occident.

La pel·lícula va obtenir el guardó de millor actriu de comèdia als Globus d'Or per Awkwafina i va estar nominada a millor pel·lícula de parla no anglesa als BAFTA.

Títol original: The Farewell

Gènere: drama, comèdia

Idioma original: xinès, anglès, japonès, italià

Durada: 100 min

HORARIS

Divendres 27 de novembre, a les 17 h

COMENTARIS

Presentació i col·loqui posterior a càrrec de Salima Abdessamie, responsable de projectes de l'associació Azahara i presentadora de Ràdio Salt

Aquesta activitat es farà a l'Auditori d'EspaiCaixa Girona:

Pl. del Poeta Marquina, 10, baixos

17002 Girona

Preu: 4 euros (50% de descompte per als clients de CaixaBank)

Més informació