Tres paral·lelepípedes de colors dialoguen amb l’espai. Des de l’abstracció, Rosa Brun omple la sala de possibilitats combinatòries. De quantes maneres diferents podem experimentar aquesta obra?

Tot i que ens trobem davant d’una obra abstracta, els tres noms que apareixen al títol fan referència a estrelles o constel·lacions. Una línia imaginària uneix els tres paral·lelepípedes, i alhora els connecta amb les parets de la sala i, fins i tot, amb el nostre propi cos, de manera que ens fa partícips de l’obra en funció d’on decidim situar-nos.

A les seves obres, Rosa Brun (Madrid, 1955) ens convida a explorar l’experiència perceptiva a través de plans i superposicions de colors vibrants que transcendeixen la bidimensionalitat de la paret expositiva i s’expandeixen per l’espai, fet que qüestiona els límits de la mateixa pintura com a disciplina. La importància que prenen la forma i el color a l’obra de Rosa Brun ha portat a relacionar la seva trajectòria amb les variacions geomètriques i les superfícies de color que els artistes minimalistes i de l’abstracció americana van proposar als anys seixanta i setanta.

Aquesta mostra pertany al cicle Accés Directe, dedicat especialment a acostar l’art del nostre temps a l’experiència del públic. Periòdicament, es mostren obres de la Col·lecció ”la Caixa” d’Art Contemporani seleccionades especialment per la capacitat que tenen de fer-nos pensar en les relacions que establim amb el context actual.

Del 14 de novembre de 2020 al 18 de setembre de 2022

Entrada gratuïta amb reserva

Més informació