Centenars de persones protesten pel centre de Girona des de poc minuts després de les 12 del migdia en la manifestació del Primer de Maig convocada per Comissions Obreres i La UGT. La protesta està marcada especialment per la reivindicació feminista i contra la pobresa laboral donat que un percentatge elevat de les devalucions salarials les han patit els col·lectius de dones. A la capçalera de la manifestació, el protagonisme és per la franja violeta que ha organitzat la Plataforma Feminista. A ritme festiu, però plenament reivindicatiu, els concentrats criden també contra la corrupció política i reivindiquen que es derogui la reforma laboral.

Els dos màxima representants dels sindicats, Xavi Casas (UGT) i Bartomeu Compte (CCOO) han denunciat la precarització del mercat del treball de Girona. Critiquen l´alta estacionalitat dels contractes especialment a la costa i alerten del nombre creixent d´ERO´s a la indústria gironina.

La manifestació recorrerà el centre de Girona i acabarà a la plaça del Vi, on està prevista la lectura d´un manifest. La protesta aquest any està especialment marcada també pels comicis generals i municipals. Entre els manifestants hi ha diferents representants de partits polítics d´esquerres com el diputat electe pel PSC, Marc Lamuà.