L'escalfament global és una realitat que els científics han demostrat en nombroses ocasions. Però, també el mateix planeta terra ens deixa pistes de l'enorme problema a què s'enfronta la humanitat. L'última fotografia que ha provocat que saltessin les alarmes arriba des de Groenlàndia, on els gossos de l'investigador Steffen Olsen, que treballa per l'Institut Meteorològic Danès, tiben un trineu sobre un immens bassal.

Tot i que sota l'aigua encara hi ha una capa de gel, Olsen desconeix quant temps aguantarà, ja que en qualsevol moment pot acabar de fondre's. La imatge ha estat presa a Inglefield Bredning, al nord-oest de Groenlàndia, quan el científic intentava recuperar el seu equip de treball.

Segons ha escrit en el seu compte de Twitter Steffen Olsen, "les comunitats a Groenlàndia depenen del gel marí per al transport, la caça i la pesca. Fenomens extrems, com aquesta inundació del gel pel sobtat desglaç de la superfície, requereixen una major capacitat predictiva a l'Àrtic".

I és que les temperatures a Groenlàndia s'han disparat en les últimes setmanes, fet que provoca que el gel es fongui a una major velocitat. De fet, el 12 de juny passat, les temperatures a les aigües de l'illa eren cinc graus superiors a les registrades qualsevol altre any en aquestes mateixes dates.