24 de juny de 2019
24.06.2019
Diari de Girona

La costa de Barcelona és la segona amb més abocaments de plàstic al Mediterrani

A la franja litoral es dipositen 26,1 quilos per quilòmetre al dia, destaca un informe de WWF

24.06.2019 | 11:44
La costa de Barcelona és la segona amb més abocaments de plàstic al Mediterrani

La franja litoral de Barcelona és la segona amb més abocaments de plàstic al Mediterrani, amb una acumulació diària de 26,1 quilos per quilòmetre, segons l'estudi de WWF 'Stop the flood of plastic'.

Barcelona només queda superada per la costa de Cilícia, a Turquia, amb 31,3 quilos per quilòmetre, i la segueix Tel-Aviv, a Israel (21 quilos); delta del Po, a Itàlia (18,2); València (12,9); l'egípcia Alexandria (12,7); Alger, a Algèria (12,2); la badia de la francesa Marsella (9,4), i la també turca Esmirna (7,2).

Espanya, quart productor

Espanya ocupa el quart lloc en producció de plàstic –per darrere d'Itàlia, Turquia i França–, però és entre els tres països amb més percentatge de residus plàstics reciclats, ja que representa el 13,2% del total analitzat a l'informe.

Així mateix, l'oenagé WWF avisa que la conca mediterrània genera el 10% de tots els productes plàstics, cosa que la converteix en el quart productor mundial d'aquest material.

I és que els països del Mediterrani generen 24 milions de tones de residus plàstics cada any, el 72% dels quals acaben en un procés de tractament de residus controlat.

33.000 ampolles cada minut

Al seu informe, WWF destaca que cada any acaben al Mediterrani 570.000 tones de plàstic, l'equivalent d'abocar 33.800 ampolles d'aquest material al mar cada minut.

Les activitats costaneres provoquen la meitat dels abocaments de plàstic, mentre que el 30% arriba a través de rius i la resta prové de fonts de contaminació de plàstic d'activitats produïdes des del mar, com el comerç marítim i la pesca.

L'organització mediambiental detalla a més que el turisme augmenta "significativament" la generació de residus a les costes mediterrànies, que són visitades anualment per uns 200 milions de turistes. De fet, en alguns municipis costaners, els visitants d'estiu generen un augment del 30% dels residus.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook