Tenim l'hivern ja a tocar de la cantonada. Baixen les temperatures i l'ambient es refreda després de mesos de bonança meteorològica. És el moment de tornar a encendre la calefacció, tenir tots els sistemes d'escalfament a punt i posar en pràctica alguns consells que ens ajudaran a estalviar en la factura de la llum.

No hi ha res més confortable que tenir la nostra llar calenta i en contrast amb l'exterior. Podem tenir la casa a una temperatura càlida i, a la vegada, controlar la despesa energètica. De fet, el que hem d'intentar és aconseguir un estalvi energètic d'una manera molt senzilla i seguint uns petits passos. Independentment del sistema que tinguem instal·lat portant a terme unes pautes podem obtenir uns bons resultats i, a la vegada, aconseguir un estalvi que veurem reflectit a la nostra factura de la llum.

Sis consells per estalviar energia a la llar aquest hivern

  • Col·locar cortines i estores, ja que no només són un element de decoració sinó que també poden actuar perfectament d'aïllament.
  • Purgar els radiadors de les diferents estances de la casa. Un petit gest que ens pot portar molt pocs minuts ens pot donar un gran resultat en forma d'estalvi.
  • No assecar la roba humida posant-la sobre un radiador. Cobrir els radiadors amb roba no fa res més que augmentar el seu consum ja que estem obstruint la sortida d'aire i el que provoquem és que el flux es talli i obligui el radiador i la nostra caldera a treballar més. Això només fa que incrementar el consum.
  • Posar aïllants a les finestres per evitar que s'escapi a l'exterior la temperatura interior de la nostra llar.
  • Tancar la llar de foc per evitar que s'escapi l'aire quan no estigui en funcionament. Si en canvi tenim calefacció regulada amb termòstats, en podem instal·lar dels que estan dotats amb sistemes intel·ligents per assolir al mateix temps estalvi i confort.
  • Obrir finestres per ventilar correctament les habitacions. Aquesta operació, però, no ens hauria d'ocupar més de deu minuts, perquè llavors aconseguiríem un efecte contrari i perdríem capacitat per escalfar la llar.

Reduir l'impacte sobre el medi ambient

Endesa ens proposa aquests consells que podem aplicar fàcilment, tots ells encaminats a un mateix objectiu: l'estalvi d'energia i la reducció de l'impacte sobre el medi ambient sense perdre qualitat de vida.

En aquest sentit, encara que no ens ho sembli, el paper de cada habitatge és molt important. La suma d'aquestes petites millores o canvis d'hàbits a casa deriven en grans quantitats d'estalvi d'energia, imprescindibles per reduir les emissions de CO2 globals i descarbonitzar l'economia.

Per tot plegat, cal tenir presents tots aquests consells i en un termini breu podrem veure els resultats reflectits en un estalvi energètic que ens beneficia a tots i que, alhora, és responsabilitat de tots.

Pots llegir més idees per estalviar energia i combatre el canvi climàtic al web d' Endesa