06 de desembre de 2019
06.12.2019
Diari de Girona

Milers de persones es manifesten a Madrid contra el canvi climàtic en ple COP25

Greta Thunberg participa a la Marxa pel Clima enmig d'una àmplia expectació

06.12.2019 | 19:30
Manifestació multitudinària a Madrid |

Milers de persones es manifesten aquest vespre a Madrid en la Marxa pel Clima per reclamar accions concretes contra el canvi climàtic als líders mundials de tot el món en el marc de la COP25. L'activista sueca Greta Thunberg, així com més joves d'arreu del món del col·lectiu 'Fridays for Future', participen a la manifestació, on també hi ha grups indígenes que reclamen a les Nacions Unides que tinguin en compte les seves reivindicacions davant de l'impacte del canvi climàtic en les seves comunitats.

A la capçalera de la marxa hi ha lemes com 'Justícia climàtica' o 'Per canvis sense precedents, calen mesures sense precedents'. Els manifestants canten lemes com 'poder pel poble' o 'Un altre món és possible, som imparables'.

Greta Thunberg ha fet una roda de premsa a Madrid, on ha demanat als líders del COP25 "accions concretes" contra el canvi climàtic, i ha destacat que en els últims mesos s'ha contribuït a fer créixer la consciència social sobre el clima. A la tarda ha sortit als carrers de Madrid rodejada d'una gran quantitat de simpatitzants i un fort dispositiu policial, així com també de moltes càmeres.

"Fa un any i mig que ens manifestem i bàsicament no ha passat res. No podem seguir així, no és una solució sostenible que hi hagi nens saltant-se classe", ha explicat Thunberg en una roda de premsa acompanyada d'altres joves activistes més.

Thunberg ha avisat que la crisi climàtica és "urgent" i "hi ha gent que mor i està patint" a conseqüència d'això. "Cal aprofitar cada oportunitat que tenim per millor la situació i emprendre accions", ha dit en relació a la COP25. Thunberg ha assegurat que el moviment seguirà pressionant per molt que hi hagi gent que els vulgui "silenciar".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook