Evelyne Dhéliat, presentadora del temps a la cadena francesa TF1, va realitzar el 2014 un pronòstic fora del que és habitual. Va intentar donar resposta a la pregunta que molts espectadors es feien. Quines temperatures es registrarien el 2050 si l'escalfament global continua avançant? Va assegurar que es donarien valors al voltant dels 40 graus a París, 41 graus a Tolosa, 42 graus a Lió i 43 graus a Nimes. "Ens arrisquem a una onada de calor així a França cada quatre estius", va explicar la meteoròloga .

Però les temperatures registrades el 15 de juny del 2022, a la primera onada de calor de l'estiu al sud d'Europa, ja han estat semblants. 30 anys abans d'aquesta previsió, hi ha xifres extremes i molt perilloses per a la salut. I la setmana que ve la situació es pot repetir amb fins a 39 graus dimarts a Lió, 39 graus a Nimes aquest divendres i dissabte i 40 graus a París el dia 19.

Per desgràcia, aquest fenomen és cada vegada més comú, i si no tenim onades de calor alguns anys, hem passat a registrar una mitjana de dos cada estiu. El món està canviant i ja està llançant avisos preocupants.