Fugida per Cap d’Any

Un felí de 20 quilos, capturat al jardí d’una casa a Marbella

L’animal, un caracat que respon al nom de Jakar, recorre gairebé 20 quilòmetres abans de ser engabiat de nou

Jakar, el caracat que se ha escapado en Marbella.

Jakar, el caracat que se ha escapado en Marbella. / Ayuntamiento de Marbella

Europa Press

Efectius de l’equip de Sanitat Veterinària de l’Ajuntament de Marbella (Màlaga) han capturat un caracat –un híbrid entre un caracal i un gat abissini– que s’havia extraviat de la casa seva, al barri de Nueva Andalucía de Marbella, i que va recórrer gairebé 20 quilòmetres abans d’endinsar-se al jardí d’un immoble a la urbanització Costabella, situada a la mateixa localitat.

El propietari de la vivenda va alertar les autoritats al creure que al seu jardí hi havia un linx, però era un caracat, un felí que s’emmarca dins del catàleg d’animals domèstics considerats potencialment perillosos, segons han informat des del consistori en un comunicat.

Fugida per Cap d’Any

L’animal, d’uns 20 quilograms de pes i que respon al nom de Jakar, va desaparèixer l’1 de gener de la vivenda de la seva propietària, situada a l’avinguda del Prado de Nueva Andalucía. Aquell mateix dia es va notificar la primera alerta a la zona de Costabella, al districte de Las Chapas, a uns 20 quilòmetres de distància de la residència del felí.

El Servei d’Emergències del 112 va rebre una trucada en què es comunicava que s’havia albirat un animal de mida mitjana que podria ser un linx. Fins al lloc es van desplaçar agents de la Guàrdia Civil que van comprovar a través de les fotografies fetes pel veí que va donar l’avís que el felí portava collar, per la qual cosa de ben segur que era un animal de companyia. Però la recerca per la zona va resultar infructuosa.

Similar a un linx

Un dia després, es va rebre una nova alerta, en aquest cas del propietari d’una vivenda al jardí del qual s’havia endinsat el caracat, que també va creure que es tractava d’un linx. La Guàrdia Civil es va traslladar fins a l’immoble i va donar avís a l’equip municipal de Sanitat Veterinària, els efectius de la qual el van capturar.

L’animal va ser traslladat al parc zoosanitari El Paraíso, on van comprovar que el felí presentava un bon estat de salut, a l’espera que la seva propietària presentés tota la documentació pertinent per poder recuperar-lo.