El carnaval ha arribat al municipi de Palamós omplint els carrers de disfresses, música, rauxa i molta xerinola. Sopars, calçotades, botifarrades, sardinades i actuacions musicals, a part de la gran rua i la festa de Carnaval són alguns dels actes que omplen el calendari del Carnaval de Palamós, organitzat per l'Associació Carnaval Palamós. La gran rua tindrà lloc aquest dissabte i comptarà amb la participació d'un total de 50 colles.

Com a novetats, enguany s'ha incorporat a la programació la Festa dels botiguers. Una discomòbil amb música dels anys 70, 80 i 90 amenitzarà una vetllada a l'Arbreda municipal amb servei de bar i entrepans, demà a partir de les vuit del vespre. La trobada també comptarà amb l'animació i el xou de la Colla les Troneres i Els Pirats.

El Carnaval de Palamós va donar el seu tret de sortida el passat dissabte amb el sopar de presentació del carnestoltes i la reina Carnaval de Palamós 2018, que aquest any corresponen a dos membres de la colla Los Terromotos. En aquesta edició s'ha recuperat la Presentació del Carnestoltes i la Reina Infantil, que va tenir lloc el passat diumenge amb diferents actuacions durant tota la vetllada a la Nau dels 50 metres.

El Carnaval de Palamós encara ara la setmana gran, que ve farcida d'esdeveniments. La jornada d'avui estarà protagonitzada pels infants i joves amb la rua infantil, el ball infantil i el ball de la noia. Demà seran els comerços els que prendran el protagonisme amb la visita del rei i la reina del Carnaval al mercat i la Festa dels Botiguers.

Però la festa gran arribarà el dissabte amb la Gran Rua de Carnaval, que tindrà inici a les 15.30 h. Un total de 50 colles desfilaran pels carrers de Palamós. En concret, hi haurà 20 comparses, 4 carrosses, 23 plataformes decorades (comparsa + carrossa) i 3 colles d'animació.

El Carnaval de Palamós posarà el seu punt final el diumenge amb l'exhibició de comparses que comptarà amb la participació de 19 colles. «Totes rebran un premi en forma de dotació econòmica perquè l'esforç el fan tots», apunta Dolors Ors, presidenta de l'Associació Carnaval Palamós.