El Carnaval és una de les festes populars, conegudes i celebrades a tot el món, però, d'on procedeix aquesta tradició? Segons alguns historiadors l'origen de la festivitat es remunta fa més de 5.000 anys a la Sumèria i Egipte. Les primeres celebracions serien molt similars a les de l'època de l'Imperi Romà, des d'on es va expandir aquest costum per tot Europa a la fi del segle XV.

Són moltes les formes de celebrar el carnaval, però totes tenen alguna cosa en comú: la diversió, la festa, el color, la música i les disfresses. En els seus inicis el Carnaval era una desfilada que es realitzava amb cert pudor, però la celebració s'ha transformat totalment i hi ha formes molt variades de festejar el carnestoltes. Aquesta és la nostra proposta dels cinc carnavals més curiosos que pots veure a tot el món:

Carnaval de Rio de Janeiro

Milers de persones participen en el qual és probablement el carnaval més famós de tot el món. Les corrozas desfilen durant una setman al ritme de la música pel conegut 'sandóbromo'. Aquesta festa reuneix cada any a més de 5 milons de persones de tot el món.

Carnaval Mardi Gras a Nova Orleans

El 6 de gener Mardi Gras es converteix en una marea de colors: porpra, verd i daurat són els colors d'aquest carnaval que té els seus inicis al segle XVIII. L'essència de la festa arriba quan les penyes llancen caramels, collarets de colors i joguines als assistents.

Carnaval de Venècia

Probablement el carnaval més conegut a Europa i a tot el món. A Venècia l'esdeveniment més important és el ball de les màscares celebrat des del segle XV entre els canals, les góndoles i els edificis de la ciutat.

Carnaval de Binche, Bèlgica

Amb màscares i disfresses es recorren els carrers de la ciutat amb una finalitat una mica misteriosa: allunyar a tots els esperits de la metròpoli. A més, també tenen el peculiar costum de llançar fruita durant les desfilades. Aquest Carnaval és considerat Patrimoni Intangible i Oral de la Humanitat, per la UNESCO.

Carnaval d'Ivrea

Molt famós a Itàlia i a tot el món per la seva particular batalla de taronges. Les desfilades de la Molinera, el General, l'Estat Major napoleònic desfilen amb els seus oficials a cavall per tota la ciutat. La batalla de les taronges recrea la guerra civil entre les tropes reals i el poble, que llança taronges als representants del govern.