Palamós va acollir dissabte passat a la Nau dels 50 metres la festa de presentació del rei, conegut amb el sobrenom de «Tomàs Turbant», i la reina, anomenada «Kina Brava», del Carnaval d'enguany en el marc d'una celebració que, segons marca la tradició, consisteix en el preàmbul de la gran festa del Carnestoltes que tindrà lloc aquest cap de setmana.

Després del sopar popular i d'un seguit de xous de la mà de diverses colles, va esclatar sobre l'escenari el musical de l'Aladí, la princesa Jasmine i la catifa màgica de Disney de la mà de la colla «Kins 20» i «Les Braves». Amb l'actuació del gènere teatre musical, que va comptar amb cançons interpretades en directe, els reis del Carnestoltes van donar la benvinguda a una de les festes més esperades de tot l'any per la gent del municipi.

El sopar de germanor va començar a escalfar els motors de la nit i, cap a les onze, la presentadora del Carnaval va irrompre a l'escenari per anar introduint les diverses actuacions programades. «Els Pirats» van ser els encarregats d'inaugurar els xous amb un espectacle de paròdia imitant l'episodi de Montserrat Caballé i Freddie Mercury cantant junts pels Jocs Olímpics de Barcelona l'any 1992. A continuació, van pujar dalt de l'escenari les tres colles que l'any passat van rebre els tres primers premis en el certamen que se celebra el diumenge del cap de setmana de Carnaval: en primer lloc, la colla «Les Nimfes», seguides de «Les Braves» i, per acabar, «Les Incombustibles».

Tot seguit, «Les Folloneres» van ser les encarregades de protagonitzar el clàssic pregó en clau irònica vestides de monges, donant pas al gran xou de la nit de la mà del rei, interpretat per Tomàs Brull dels «Kins 20», i la reina, de la mà de Núria Lisbona de «Les Braves».

Els espectadors de totes les edats es van anar animant i sumant-se a la disbauxa que va anar creixent progressivament i que va arribar al seu clímax durant les hores de música i festa que van venir després a mode de discoteca a dalt la plataforma.