El Carnaval de Palamós d'enguany tindrà accent gurmet. Una desena de restaurants i de tavernes proposaran una ruta gastronòmica, batejada amb el nom de «Menja't el Carnaval», per tal d'oferir als comensals productes típics d'aquesta festa. Aquesta és una de les diverses novetats que encetarà el municipi durant els dies que durarà la festa, i que ja va arrencar el dissabte passat. També hi haurà una Festa del Carnaval gratuïta el proper dissabte a l'estenedor de xarxes del port. La novetat més cultural, però, passa per la representació del Judici Sumaríssim del Tribunal de la Rota a càrrec de la Colla del Testament.

Una desena de dies de festa

Palamós ja va iniciar els primers actes del Carnaval el dissabte passat amb el sopar de germanor de les colles i que va acollir prop d'un miler de participants. Allí es va fer la presentació de la Reina i Carnestoltes 2019 adults així com els reis infantils. El gruix dels actes, però, tindrà lloc durant aquest cap de setmana, quan es faran les «activitats estrella» del carnaval palamosí. Es tracta de la Vesprà, amb la penjada del penó al balcó de l'ajuntament i la lectura dels manaments, enguany a l'estenedor de xarxes; la Despertà; la Grandiosa Rua de Carnaval aquest dissabte; l'exhibició de comparses del diumenge a la nit a la Nau dels 50 metres, o l'enterrament de la sardina, el Dimecres de Cendra.

Totes les activitats es podran consultar a l'app per a mòbils Palamós, de descàrrega lliure per a Android i iOS.

Avui, Dijous Gras, la jornada començarà a les 9 h amb el taller de disfresses per a les escoles de la vila a la Nau, i a les 11 h es donarà inici a la Gran Rua Infantil que començarà al passeig del Mar fins a l'estenedor de xarxes, on, posteriorment, es farà una festa infantil. A la tarda, Carnestoltes i Reina visitaran l'escola d'educació especial Els Àngels, així com la resta d'escoles del municipi. Finalment, a partir de les 18 h el Palau d'en Carnestoltes acollirà el gran ball infantil amenitzat pel conjunt Dantuvi amb la Canalla.

Demà la jornada començarà d'hora, a les 6 h del matí, amb la Gran Despertà, i a partir de les 9 h es farà una botifarrada popular a l'estenedor de xarxes. A partir de les 16.30 h es durà a terme el Concurs de Comerços i Carrers Ambientats.

Dissabte, 2 de març, el dia central de la festa del Carnaval, s'iniciarà a les 11 h amb la tradicional cercavila d'anunci de la Grandiosa Rua de Carnaval, amb una batucada acompanyada de la colla Els Pirats. Posteriorment a les 15.30 h es donarà inici a la Gran Rua del Carnaval amb la participació de desenes de comparses i carrosses que recorreran les avingudes centrals de la vila. La jornada finalitzarà amb la Festa del Carnaval a l'estenedor de xarxes del port, que s'iniciarà a les 17 h amb foodtrucks i música en directe, i a partir de les 21 h s'hi afegiran les actuacions musicals de Kharlos Selektah i The Covers Band, que amenitzaran la festa fins la matinada. També hi haurà servei de bar a càrrec de l'Associació del Carnaval.

L'endemà diumenge es tancarà el cap de setmana central del Carnaval de Palamós amb la cercavila matinal a les 11.30 h a l'avinguda de Catalunya. A les 18 h, Reina i Carnestoltes visitaran la Llar Municipal de la Gent Gran i, finalment, a les 20 h, es tancaran els actes de diumenge amb l'Exhibició de Comparses a la Nau.