La Bisbal d'Empordà està enllestint els últims preparatius per acollir la gran festa del carnaval. La cita tindrà lloc el dissabte 29 de febrer. Una de les novetats d'enguany serà que la jornada arrencarà amb un vermut musical amb l'actuació de The Best Of. L'acte, organitzat per la Colla Sense Vàlvules, serà a les 12 h al Passeig Marimon Asprer.

Seguidament arrencarà la gran Rua de Carnestoltes. A les quatre de la tarda la desfilada sortirà del Terracotta Museu, encarrilarà el carrer 6 d'octubre de 1869 i l'avinguda les Voltes fins arribar al passeig Marimon Asprer. Allí, davant el Teatre Mundial, hi haurà un escenari amb presentació i el públic assistent podrà veure el darrer ball de les colles.

A l'aparcament de l'antic camp de futbol hi podran girar les carrosses i recollir els obsequis, de la mà de Les Troneres i, al final del passeig Marimon Asprer, hi haurà un escenari amb discjòquei per tal que tothom pugui ballar.

Des de l'Ajuntament recomanen veure la rua des del passeig Marimon Asprer per tal d'evitar aglomeracions. Des de l'escultura de la Sardana fins davant del Teatre Mundial hi haurà cadires per tal de poder veure el darrer ball de les colles. Recorden que cal respectar el pas de les colles i que els espectadors no baixin de les voreres. En cas de pluja, la Rua de Carnestoltes s'ajornaria al dissabte 7 de març, amb el mateix recorregut i el mateix horari.

Festa de carnaval, al pavelló

La jornada culminarà al Pavelló Firal amb una de les festes bisbalenques més esperades de l'any. El col·lectiu bisbalenc Els Voltors enguany organitza una nova edició de la Festa de Carnaval de la Bisbal amb un cartell format pels grups Los 80 Principales, The Covers Band i Serial Killers DJ & Drums. L'obertura de portes serà a partir de les 23 h. L'entrada es pot comprar anticipadament per 8 euros i a guixeta tindrà un cost de 10 euros. Tal com preveu la normativa l'entrada està prohibida a menors de 14 anys, i menors de 16 hauran d'entrar acompanyats del seu pare o mare (que també hauran d'adquirir l'entrada).

Activitats prèvies

Tot i que la gran cita tindrà lloc el 29 de febrer, el municipi de la Bisbal d'Empordà ja ha arrencat amb la festa del carnaval. Ahir es va celebrar el carnestoltes escolar de la Bisbal d'Empordà, organitzat per les AMPAs. La desfilada matinal va arribar fins a la plaça del Castell, on hi havia animació infantil fins al migdia.

A més, aquest dissabte es durà a terme el Carnestoltes Popular de la Bisbal, organitzat per AEIG les Gavarres. Començarà a les 16.30 h a la plaça del Castell i es dinamitzarà amb una actuació d'animació infantil. En cas de pluja, se celebraria al Pavelló Firal.