L'arrossada de Roses i i el dinar de germanor de l'Escala han acomiadat dos dels Carnavals més multitudinaris de la comarca. Les dues poblacions han celebrat diverses rues. Els rosincs han tancat la festa amb el seguici mortuori i l'enterrament de la sardina.

L'Armentera, Sant Pere Pescador, la Jonquera o Capmany són altres de les poblacions de l'Alt Empordà que han celebrat aquest cap de setmana el Carnaval. I la setmana vinent tornaran alguns que també són multitudinaris, com el de Castelló d'Empúries.

Durant la jornada d'ahir van tenir lloc els darrers actes d'aquest primer cap de setmana en els quals els àpats van tenir un paper destacat.

A Roses va tenir lloc una arrossada que va reunir més de 3.000 persones i a la tarda, el seguici mortuori i l'enterrament de la sardina. La festa en aquest municipi, que viu amb molta intensitat el Carnestoltes, va acabar amb un espectacle pirotècnic a la Perola. L'Escala també dedica el dilluns a un àpat popular -hi van assistir 300 persones- i tanca la celebració amb un ball de fi de festa.

A Capmany, en canvi, celebraran avui el tradicional ranxo, documentat des de 1732. Els veïns són els encarregats de subministrar el que se servirà per fer l'àpat. I el proper cap de setmana s'espera un dels grans Carnavals, el de Castelló d'Empúries.

A banda de les celebracions, les poblacions entreguen premis a les millors carrosses, colles o disfresses. A l'Escala, Bali i Remoguda anys 80 han guanyat els premis a la millor carrossa i la millor colla, respectivament. A Roses, Los Regateros es van endur el premi a la millor carrossa i coreografia. La millor disfressa va ser per a Grup de defensa del Carnaval. A la Jonquera el primer premi va ser per a Papallones i caça-papallones. A la categoria infantil van guanyar Rodamón i en l'infantil, Rei de la Tardor.