El diari digital e-notícies informava també aquesta setmana que després d'haver-se barallat pel Consell de Govern de la CCMA, els partits es barallen ara pel Consell Assessor de Continguts i Programació, òrgan que "s'ha de constitutir en un termini no superior a sis mesos de la constitució de Consell de Govern", segons estableix l'article 16.3 de la Llei de la CCMA. El Consell Assessor hauria d'haver estat constituït,en efecte, el passat mes de juliol com a màxim.

Segons e-notícies, el Consell Assessor és una llaminadura perquè està constituït per 21 persones escollides pel Parlament per un període de quatre anys.

Han de ser-hi representats, com a mínim, els sectors professionals, els sectors educatius, les associacions cíviques, culturals i d'usuaris, i els treballadors de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Els membres del Consell Assessor de Continguts i de Programació han d'ésser elegits pel Ple del Parlament, per una majoria de dos terços.

Entre les seves funcions hi ha "informar al Consell de Govern" sobre la programació, "emetre un informe semestral", "elaborar informes o dictàmens", "estudiar les demandes dels usuaris", i "proposar" mesures per a millorar la qualitat de la programació, entre altres.

El Col·legi de Periodistes de Catalunya ha demanat en un comunicat "que el Consell Assessor de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) sigui representatiu de la societat" i que "no pot, en cap cas, significar una nova vulneració del esperit de la llei de la CCMA, tal com es va produir en la composició del Consell de Govern".