03 de novembre de 2008
03.11.2008
president de CiU

Mas diu a la BBC que Obama ja ha canviat la política dels EUA només pel fet de ser candidat

03.11.2008 | 23:13

El president de CiU, Artur Mas, ha estat entrevistat avui en el programa 'The World', que emet l'emissora de ràdio de la BBC i la ràdio pública dels Estats Units Public Radio WGBH, i ha assegurat que Barack Obama ja ha canviat la política estatunidenca només pel fet de ser candidat i estar millor situat per guanyar.

Mas ha expressat el seu suport a Obama i als demòcrates perquè són "més pròxims" a Europa i a Catalunya. Segons ell, el president actual, George Bush, ha comès "molts errors", i si Obama guanya les eleccions, "serà una mica més lliure per canviar la política exterior dels Estats Units, i serà més favorable a Europa i a Catalunya".

D'Obama, ha destacat que "és afroamericà i no ho ha tingut gens fàcil per convertir-se en candidat", ja que es va enfrontar a Hillary Clinton, una persona amb més experiència. "Això diu molt del caràcter d'Obama, que el fa atractiu per a molta gent", ha indicat.

Ha compartit amb Obama que no hi ha una Amèrica republicana i una altra de demòcrata, igual que no hi ha una Catalunya d'esquerres i una de dretes. Del candidat republicà, John McCain, ha destacat que si perd, "no serà tant per culpa seva o del seu programa, sinó que la gent l'associarà a les polítiques del president Bush, tot i que en alguns casos, McCain se n'ha desmarcat".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema