Un home de 57 anys va perdre la vida ahir en una casa rural de Torrelles de Foix per una intoxicació de monòxid de carboni. En aquest succés també van resultar ferides nou persones, una d'especial gravetat. La dona que va ingressar en estat greu tenia 49 anys i va ser traslladada a l'hospital Dos de Maig de Barcelona per ser sotmesa a un tractament amb càmera hiperbàrica.

Els primers indicis sobre la causa de la mort apunten a una mala combustió d'una caldera de calefacció que estava en funcionament a la casa, segons fonts de l'Ajuntament de Torrelles de Foix, a l'Alt Penedès.

La masia, denominada Can Sala, és una casa situada a Torrelles de Foix, una residència que es llogava per a activitats de turisme rural, i pel que sembla el mort estava passant allà el cap de setmana.

Entre els nou ferits, de diferent consideració, en aquest incident es trobaven dos membres del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), que van començar a trobar-se malament en arribar a la casa rural on van haver d'intervenir a les víctimes. Tots ells es trobaven ingressats a l'Hospital de Vilafranca del Penedès, on la majoria també van ser sotmesos al tractament amb càmera hiperbàrica.

Fins a 20 dotacions es van desplaçar a la casa, incloent-hi el cap territorial del SEM.

Les circumstàncies de l'incident van sorprendre als veïns perquè segons van explicar, Can Sala va obrir les portes com a casa de turisme rural fa només uns mesos.

"El succés resulta força estrany perquè tot era nou, ja que a l'estiu ho van arreglar per oferir habitacions rurals", va assenyalar un dels veïns de la zona.