03 de novembre de 2008
03.11.2008
conseller de Política Territorial

Nadal nega que el pacte nacional d'infraestructures estigui condicionat per ICV

03.11.2008 | 20:52

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha negat avui que el pacte nacional d'infraestructures s'endarrereixi per estar condicionat al pròxim congrés d'ICV, i ha acusat CiU de ser "ara mateix qui més l'entorpeix, perquè hi posa més pegues".

Segons que ha indicat Nadal, en declaracions a Efe, el text que servirà de base per al pacte d'infraestructures "es troba en una fase molt avançada", i el tercer esborrany, que està a sobre de la taula, "es pot considerar gairebé com el text definitiu".

El conseller, en aquest sentit, ha volgut sortir al pas de les declaracions efectuades avui pel secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, que ha considerat que el pacte pateix una situació de "bloqueig ideològic i tàctic" a l'espera que se celebri el pròxim congrés d'ICV, donada l'oposició d'aquesta última a projectes com el Quart Cinturó.

Joaquim Nadal ha subratllat que "a Puig els propis fets el desmenteixen" ja que és CiU qui "ara mateix més entorpeix el pacte" perquè "és la que posa més pegues".

En tot cas, el conseller de Política Territorial ha assegurat que el text del pacte "es troba en una fase molt avançada" i el tercer esborrany es pot considerar "gairebé com el text definitiu", si bé encara hi ha la possibilitat d'introduir millores.

Ha recordat, en aquest punt, que en un pacte nacional com el que es proposa són moltes les entitats que han de posar-se d'acord, entre les quals figuren organitzacions empresarials i sindicats, per la qual cosa "es tracta d'un procés molt ampli, en el qual recentment hi ha hagut noves incorporacions perfectament assumibles".

A més, ha afegit, l'àmbit d'aplicació del pacte obliga que siguin cinc els departaments de la Generalitat amb atribucions relacionades amb el text, però ha volgut deixar clar que "això no significa que hi hagi algun tipus de condicionant polític".

Segons el conseller Nadal, "cap partit que dóna suport al govern no està condicionant el pacte, i no hi ha cap condicionant a l'horitzó del calendari" que estigui provocant un retard.

En sentit molt semblant s'ha expressat el portaveu d'ICV al Parlament, Jaume Bosch, que en una roda de premsa ha qualificat d'"absurdes" les afirmacions de Felip Puig.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema