La Fiscalia ha imputat un delicte d'homicidi als dos menors detinguts acusats del crim d'una noia a Ripollet, segons que han informat fonts judicials.

Els dos menors, que des d'ahir ja es troben internats per ordre del jutge de menors en dos centres de justícia juvenil, van ser arrestats dissabte acusats de la mort de la menor de Ripollet, pel que sembla companya de classe seva, que va morir després de ser degollada en un descampat pròxim a casa seva.

Segons les mateixes fonts, la Fiscalia de Menors, que és la que instrueix el cas en lloc d'un jutge, ja que els acusats són menors d'edat, ha imputat als dos nois un delicte d'homicidi, que podria comportar-los una pena màxima de vuit anys d'internament.

Pel que sembla, durant la seva declaració davant el fiscal, un dels dos menors va intentar inculpar l'altre, en assegurar que mentre el seu company degollava amb un tall al coll la noia i li propinava cops, ell tan sols mirava.

Paral·lelament, els Mossos d'Esquadra segueixen investigant el cas, i disposen com a proves de la roba tacada de sang i els ordinadors dels acusats, per intentar localitzar el rastre informàtic d'un xat que tots dos van mantenir amb la víctima poc abans del crim.

La víctima, de 14 anys, va morir possiblement dessagnada a conseqüència d'una ganivetada al coll, encara que el cos presentava altres ferides d'arma blanca i diversos cops.

El cos de la menor va ser trobat molt prop del lloc on vivia, al barri de Can Mas, per una persona que va alertar els agents de la policia autonòmica.

Malgrat que quan van arribar els serveis d'emergència, la jove -que anava vestida amb roba d'anar per casa- encara estava viva, la víctima va morir poc després.

Dos dies de dol

L'Ajuntament de Ripollet va declarar aquest dilluns dos dies de dol per condemnar l'assassinat de la jove. L'alcalde de la ciutat, Juan Parralejo, va llegir una declaració conjunta redactada amb la resta dels grups municipals en què va destacar els esforços i la col·laboració del consistori per resoldre el cas.

Parralejo també va confirmar que estan parlant amb els professors dels centres escolars de la ciutat per com s'ha d'informar del fet als alumnes a partir de demà.

Per avui l'Ajuntament de Ripollet ha organitzat una concentració de cinc minuts de silenci a partir de dos quarts d'onze del matí als instituts de la ciutat i al davant de l'ajuntament.