El 81% dels directius espanyols considera necessari allargar la vida de les centrals nuclears amb la finalitat d'evitar l'increment de la factura energètica de les empreses, segons una enquesta de l'Associació Espanyola de Financers i Tresorers d'Empresa (ASSET).

Segons un comunicat, la majoria de les persones enquestades ha opinat que hauria d'estendre's la vida de les centrals 10 anys, ja que, segons aquest col·lectiu, el projecte de llei de Garantia i Qualitat del Subministrament Elèctric -en tràmit al Parlament- "suposarà més costos per a les empreses", i ha advertit que aquest augment repercutirà en un increment tarifari.

El director d'energia del BBVA, Javier Rodríguez, ha demanat que s'obri el debat nuclear i ha recordat que el 80% de l'energia francesa és nuclear i que Finlàndia "està construint la seva primera central".

"Per garantir la viabilitat del sector cal acabar de manera definitiva amb el dèficit tarifari i per a això cal la implicació de tots els agents: Govern i empreses", ha assegurat.

El vicepresident de l'Associació d'Enginyers de Catalunya, Albert Mitjà, va dir que la futura llei de qualitat pot encarir les tarifes.