CiU ha renunciat a presentar esmena a la totalitat al projecte de llei catalana d'educació, en constatar avenços negociadors amb el conseller d'Educació, el socialista Ernest Maragall, a qui ha animat a seguir distanciant-se dels seus socis de govern, en especial d'ICV-EUiA, en aquest assumpte.

Després que dijous passat vencés el termini per presentar al Parlament català esmena a la totalitat al projecte de llei presentat pel govern de la Generalitat, que es debatrà en el ple de la setmana que ve, el portaveu de CiU a la cambra, Oriol Pujol, ha celebrat que la feina discreta i «silenciosa» entre CiU i el conseller Maragall hagi donat els seus primers «fruits».

Segons Pujol, aquest acostament ha permès «donar la volta» al primer esborrany que va plantejar la Conselleria d'Educació i incloure en el projecte de llei part de les «reivindicacions» de CiU.

A diferència d'aquest esborrany inicial, va destacar la diputada de CiU Irene Rigau, el projecte de llei «engloba els centres públics i concertats en un sol servei d'educació de Catalunya, preveu la lliure elecció de les famílies, desdibuixa la municipalització de l'ensenyança obligatòria i reconeix l'autoritat pública dels directors de centres», tot això reclamat per CiU.

Esmenes parcials

Això no obstant, CiU no es dóna encara per satisfeta amb aquests canvis i ha advertit que la no presentació d'esmena a la totalitat al projecte no implica concedir un «xec en blanc» en la tramitació parlamentària d'aquesta iniciativa legislativa.

De fet, el grup parlamentari de CiU pensa plantejar una bateria d'esmenes parcials al text, l'acceptació del qual inclinaria a la principal força política de l'oposició a votar a favor de la llei d'educació.