06 de novembre de 2008
06.11.2008
Delicte d'injúries a la Corona

L'Audiència Nacional confirma la condemna als independentistes per cremar fotos dels Reis

06.11.2008 | 13:07

La'Audiència Nacional va confirmar avui la condemna de 2.700 euros de multav als independentistes catalans Jaume Roura i Enric Stern per cremar fotografies dels Reis a Girona en una manifestació que es va celebrar al setembre de 2007.

Els magistrats que componen aquest òrgan van rebutjar per deu vots a sis el recurs d'apel·lació presentat per la defensa de Roura i Stern, al considerar que els fets constituïxen un delicte d'injúries a la Corona. El president de la Secció Tercera, Alfonso Guevara, va defensar la postura contrària i va anunciar la presentació d'un vot particular. La redacció de la sentència serà assumida pel president de la Sala penal i de la Secció Primera, Javier Gómez Bermúdez.

El passat 29 d'octubre, el titular del Jutjat Central penal de l'Audiència Nacional, José María Vázquez Honrubia, va absoldre a altres 16 acusats de cremar fotografies dels Reis en un acte que es va celebrar en solidaritat amb Roura i Stern, al rebaixar el fiscal la seva petició de pena a una falta de desordres públics.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema