07 de novembre de 2008
07.11.2008
XI Congrés de Noves Generacions de Catalunya

El candidat pròxim a Nebrera denuncia irregularitats un dia abans del congrés del PP

07.11.2008 | 21:20

La candidatura a presidir l'organització juvenil del PP Noves Generacions de Catalunya que encapçala David Mejía, un militant pròxim a la diputada Montserrat Nebrera, ha denunciat un dia abans del XI Congrés diverses irregularitats i que se li posen "una infinitat de traves".

El XI Congrés de Noves Generacions de Catalunya se celebrarà demà dissabte 8 a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) i per ocupar els òrgans de direcció s'han presentat dues candidatures, l'"oficialista" encapçalada per l'actual president, José Antonio Coto, i l'encapçalada pel militant David Mejía Ayra.

Aquest últim presenta una candidatura amb el lema "Units podem" que agrupa sectors diversos, però se'l considera molt pròxim a la diputada del PPC Montserrat Nebrera.

Segons que indica un comunicat de la seva candidatura, en el transcurs de les últimes setmanes han posat a Mejía un "infinitat de traves i dificultats" en el procés de recollida de firmes, i la seva "candidatura de renovació" ha estat "en desigualtat d'oportunitats respecte a la candidatura oficialista".

Entre les "pràctiques reprovables" que aquesta candidatura denuncia hi ha el fet que "no li hagin permès disposar de la llista de compromissaris completa" i, a més, "va rebre amb gran retard els avals oficials que havien de complimentar".

"Tot i així -s'afirma en el comunicat- Mejía i el seu equip han aconseguit els avals necessaris per ingressar al Congrés i presentar la seva candidatura".

Un dia abans del congrés, no obstant això, els qui recolzen aquest candidat denuncien que "alguns dels joves que recolzen Mejía han estat informats que el comitè organitzador i la direcció en funcions, donant mostres del seu poderós intervencionisme, pretenen impedir l'entrada al congrés de la nostra candidatura".

Per a això, afegeixen, han esgrimit "el fals pretext que les firmes que avalen Mejía estan doblades, ja que avalaven també al candidat i president actual José Antonio Coto".

Després d'assenyalar que "en previsió de presumptes o eventuals accions delictives" que pogués cometre el comitè organitzador "s'han adoptat les oportunes mesures legals per salvaguardar els drets de participació", els seguidors de Mejía demanen que "es garanteixi la democràcia interna i la igualtat d'oportunitats".

Segons la candidatura renovadora, la "por manifesta" del comitè organitzador "a què es presentin dues candidatures" els ha causat una "absoluta perplexitat".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema